main logo
1158

Verificarea temei pentru acasă: Funcționalitate nouă pe Studii.md

Pe platforma Studii a apărut o funcționalitate nouă. Profesorii pot verifica, lăsa corectări, observații și comentarii în sarcinile îndeplinite de elevi, direct în sistem.

Verificarea temei pentru acasă: Funcționalitate nouă pe Studii.md

Toate temele pentru acasă, pe care elevii le-au îndeplinit și le-au trimis profesorului pentru verificare, sunt afișate pe pagina lecției respective. La accesarea acestei pagini, profesorul poate să vizualizeze toate lucrările, precum și să verifice temele, să pună note sau să lase comentarii în cadrul sarcinii îndeplinite.

Noua funcționalitate permite profesorilor să nu descarce sute de imagini pentru a putea verifica temele pentru acasă,  ci să corecteze și să lase comentarii direct în sistem, iar după salvare să le trimită elevului. De cele mai dese ori, elevii trimit în calitate de lucrare fotografia paginii din caiet cu sarcinile îndeplinite. Profesorii pot deja lăsa comentarii și în documente de acest format.

Profesorul poate opera cu următoarele opțiuni:

  • Subliniere — profesorul poate sublinia un cuvânt sau un element pentru a atrage atenția elevului.

  • Evidențiere — profesorul poate evidenția un fragment din sarcina îndeplinită.

  • Text — profesorul poate adăuga un câmp cu text și lăsa în el un comentariu.

  • Ștergere — dacă profesorul și-a revizuit comentariul sau l-a lăsat din greșeală, el poate șterge ultima modificare sau toate modificările simultan.

  • Trimitere — făcând click pe acest buton, profesorul salvează automat toate modificările într-un document separat, care devine disponibil pentru elev. 

Dacă profesorul îi cere elevului să facă modificări în tema pentru acasă, elevul poate trimite un document nou. Documentul care a fost deja verificat de profesor nu mai poate fi șters. Istoria temelor pentru acasă este salvată în întregime.

După ce profesorul a verificat tema îndeplinită de elev, pictograma “Tema pentru acasă” își schimbă culoarea din albastru în verde.

Reamintim că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a inclus Studii.md în lista platformelor recomandate pentru învățarea la distanță. La momentul actual, peste 60 000 de utilizatori au încredere în Studii.md.

Platforma Studii.md a fost dezvoltată de compania Simpals cu sprijinul și asistența PNUD și a Centrului de Excelență în Domeniul TIC – Tekwill. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării