main logo
7404

Un start-up din Moldova va fi finanțat cu 120.000 de dolari în SUA

Prototipul Sonr, un dispozitiv subacvatic pentru comunicarea dintre înotător și antrenor inventat în Republica Moldova, se numără printre cele 7 echipe selectate de Starta Accelerator - program de accelerare din New York pentru startup-uri tehnologice.

„Competiția a inclus peste 70 de startup-uri. Participanții selectați vor petrece trei luni în Statele Unite pentru a-și adapta invențiile la realitățile pieței occidentale, pentru a atrage clienți americani, dar și pentru a se obișnui cu viața din America de Nord. 

Start-up-urile au fost selectate în baza mai multor criterii: raportul dintre costurile optime, capacitatea de a intra pe piața internațională și calitățile personale ale fondatorului proiectului”,  a declarat Alexei Girin, partener al grupului Starta Ventures în componența căruia intră Starta Accelerator și Starta Capital.

Potrivit reprezentantului Starta Accelerator, programul de accelerare se va încheia cu o prezentare de start-up-uri pentru investitorii din New York la începutul lunii decembrie, la biroul Microsoft din Times Square.

Dmitri Voloshin, fondator și CEO al dispozitivului Sonr, a declarat că proiectul a primit un sprijin estimat la 120.000 de dolari:  

„Această sumă include un program de instruire, fonduri pentru mutarea și locuirea în New York, pentru serviciile juridice și contabile, precum și pentru un spațiu de muncă. În schimbul acestora, Starta Capital va primi o parte din capitalul companiei". 

Proiectul va dura șase luni și urmărește dezvoltarea afacerilor, vânzărilor și atragerea investitorilor din SUA.

Sonr reprezintă cel mai mic dispozitiv de comunicare subacvatică din lume. Acesta ajută înotătorii să audă instrucțiunile antrenorului în timpul antrenamentului. 

Datorită acestui dispozitiv, instructorul reușește să modifice/corecteze tehnica de înot a sportivului în timp real, instruirea fiind cu mult mai eficientă. 

Sonr este atât de mic încât se încadrează sub casca înotătorului și transmite sunetul direct la urechea internă. Dispozitivul folosește tehnologia patentată a unei antene miniaturale, extrem de sensibile.

Un alt dispozitiv creat de echipa Garage - Lobster Neck Weight a devenit numărul 1 pe piața mărfurilor pentru scufundarea liberă, obținând numeroase recorduri mondiale. Astfel, reprezentanții Sonr sunt încrezători că programul din New York va ajuta la câștigarea experienței necesare dezvoltării unor astfel de proiecte. 

„Desigur, acest lucru nu arată deloc ca procesele de afaceri din Moldova. Construim o strategie de intrare pe piață, comunicăm cu consumatorii, investitorii, influencerii și asociațiile sportive. Primele recenzii ale antrenorilor și înotătorilor care au testat Sonr ne confirmă calitatea înaltă a produsului și capacitățile sale revoluționare”, subliniază Dmitri Voloshin.

Sonr a fost creat de către echipa Garage - proiect care face parte din compania Simpals din Republica Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării