main logo
730

Transferurile SEPA în Moldova pot fi efectuate prin BPay (P)

Transferurile bănești din Europa devin mai ieftine, mai convenabile și mai accesibile. Transferul de bani SEPA, cît pentru trimitere în Europa, atît pentru primire în Moldova, este acum accesibil pentru orice deținător de portofel Bpay, cheltuind puțin peste 3 euro pentru aceasta.

Transferurile SEPA în Moldova pot fi efectuate prin BPay (P)

Cu BPAY, transferurile de bani internaționale pot fi efectuate extrem de rapid și la costuri reduse.

Compania BPAY SRL a lansat serviciul pentru transferarea banilor prin sistemul SEPA, care oferă posibilitatea de a efectua transferuri în EURO între conturile deschise în băncile partenere acestui sistem european de decontare, într-un interval de 1-3 ore, fără aplicarea unui comision de urgență.

Serviciul de transfer SEPA este disponibil pentru toți clienții BPAY, atât persoane fizice cât și juridice, și facilitează transferurile din și spre țările din Europa.

Tot ce trebuie să știi despre transferurile SEPA

Conceptual, SEPA reprezintă o zonă în care toate plăţile în euro, inclusiv cele transfrontaliere, sunt tratate ca plăţi naţionale. Practic, se elimină orice fel de diferenţiere între procesarea plăţilor naţionale şi a celor transfrontaliere.

SEPA încurajează înlocuirea treptată a tranzacţiilor cu numerar, preponderente la nivel european, prin cele electronice. Autorităţile implicate doresc să încurajeze în acest fel procesarea automată a tuturor instrucţiunilor de plată, prin utilizarea instrumentelor SEPA exclusiv în format electronic.

Concret, o plată SEPA este o tranzacţie în euro efectuată în regim normal (deci fără urgenţă) şi de comisionare SHA (plătitorul şi beneficiarul suportă comisioanele băncii lui) şi are ca bancă beneficiară o bancă dintr-una dintre cele 34 de state din spaţiul SEPA.

Principalele beneficii ale acestui sistem de plăţi îl reprezintă reducerea costurilor în care sunt efectuate tranzacţiile între statele membre.

Care sunt statele din zona SEPA

Iniţial, SEPA corespundea unui spaţiu geografic format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveţia şi Monaco. În prezent, SEPA include 34 de state din Europa, dar şi teritorii situate în afara Uniunii Europene, ca urmare a încheierii unor acorduri care vizează participarea la schema SEPA a unor instituţii financiare/comunităţi financiare din afara UE/SEE.

Statele zonei euro: Austria, Belgia, Cipru, Croaţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Spania şi Slovenia;

Statele zonei non-euro: Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Suedia şi Marea Britanie;

Statele membre ale Spaţiului Economic European (European Economic Area – EEA): Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. La acesta se adaugă Elvetia şi Monaco.

Cum funcţionează:

Pentru efectuarea transferului din cont BPAY.

1. Clientul (obligătoriu identificat) – deținătorul contului în sistemul de plăți BPAY urmează să între în profailul său pe site-ul www.bpay.md.

2. Accesează paigina web – https://www.bpay.md/ru/catalog/finance/sepa.

3. Întroduce rechizitele necesare pentru efectuarea plății și autorizează tranzacția.

Pentru recepționarea transferului în cont BPAY.

1. Clientul (obligătoriu identificat) – deținătorul contului în sistemul de plăți BPAY urmează să între în profilul său pe site-ul www.bpay.md.

2. Accesează paigina web – https://www.bpay.md/ru/Exchange/sepa.

3. Programul Bpay în regim automat generează rechizitele pentru tranzacție

Apare Mesajul: Informați persoana de la care așteptați plata aceste rechizite pentru ca persoana să efectueze plata. Plata poate fi efectuată prin sistemul european de decontare SEPA în moneda EUR. Acest serviciu este furnizat de BPAY SRL împreună cu Clear Junction LTD.

4. Transmite (printr-o sursă disponibilă de comunicare) rechizitele generate partenerului/plătitorului de la care urmează să primească mijloacele financiare.

5. Primește mijloacele financiare la contul său deschis în Sistemul BPAY.

În momentul efectuării transferurilor prin SEPA, este posibil să trimiteți / primiți din contul dvs. electronic BPAY, exclusiv în euro cu conversie automată față de leul moldovenesc.

În BPAY prin SEPA clienţii (persoane fizice) vor putea să facă şi să primească plăţi digitale în euro atat de la persoane fizice, cît și de la companiile care au sedii în mai multe state din Europa. Aceasta se efectuează la fel de sigur, rapid și eficient, folosind un cont unic și instrumente de plată standardizate.

Taxele sunt suportate de fiecare participant la tranzacție în parte. Altfel spus, persoana care trimite banii va plati taxa de expediere, iar cel care primeste banii va plati taxa de încasare. Comisionul BPAY pentru recepționarea sau efectuarea transferului prin SEPA constituie 60 MDL.

Care sunt limitările:

Cei care trimit bani în sau din străinătate prin sistemul de plată BPAY, limita va fi 10.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării