main logo
595

Traficul aerian de pe Aeroportul Chişinău se desfășoară în condiţii normale ®

Pe Aeroportul Chişinău se intervine non-stop pentru deszăpezirea pistei, peronului şi căilor de rulare. Utilajele de deszăpezire lucrează la capacitate maximă

În pofida ninsorii abundente înregistată astăzi, activitatea operațională a Aeroportului Chişinău se desfășoară în regim obișnuit iar situaţia este sub control.  

Nici o cursă operată pe/de pe Aeroportul Chișinău nu a fost reținută sau anulată în legătură cu activitatea de deszăpezire a suprafețelor de lucru de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Toată tehnica din dotarea companiei Avia Invest şi resurse de personal suplimentar  activează neîntrerupt pentru deszăpezirea a 450 mii m2 din suprafaţa de mişcare a aeronavelor. 

Pe parcursul întregii zile s-a aplicat constant aproximativ 15 tone de reactivi lichizi şi 10 tone reactivi granulate, astfel încât aeronavele să decoleze şi să aterizeze în maximă siguranţă.
Mai mult, echipamentul tehnic este pregătit să intervină și pe timp de noapte, în condițiile în care ninsoarea va continua. 

Toate zborurile sunt operate conform orarului de zbor stabilit. S-au înregistrat devieri de la orarul de zbor doar la cursele Chişinău – Bucureşti – Chişinău, care au fost anulate din cauza condiţiilor meteo de la Bucureşti.  Totodată, anularea sau întârzierea unor curse ține strict de reglementările companiilor aeriene privind operarea în condiții meteo dificile.
Informaţia privind statutul zborurilor este actualizată la fiecare 5 minute pe site-ul oficial al aeroportului 
www.airport.md iar reprezentanţii Avia Invest informează pasagerii despre cum decurge activitatea Aeroportului Internaţional Chişinău în astfel de condiţii meteo.

Amintim că Avia Invest a asigurat Aeroportul Chișinău cu echipamentul modern necesar pentru a interveni oricând în condiții meteo nefavorabile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării