main logo
1232

TechWomen Moldova lansează un program destinat femeilor din IT Ⓟ

Tot mai multe fete și femei vor avea ocazia să fie ghidate în carieră de către 12 profesioniste în domeniul IT.

Comunitatea TechWomen Moldova lansează un program de mentorat de 3 luni, pe parcursul căruia participantelevor beneficia de suportul și îndrumarea mentoarelor pentru a urma o carieră în domeniul IT, de la alegerea unei facultăți de profil și a cursurilor certificate, până la găsirea unui loc de muncă potrivit abilităților lor.

De asemenea, mentorele TechWomen vor avea un rol esențial în motivarea participantelor, de aceea, vor seta împreună obiectivele de dezvoltare profesională, pașii de urmat și supravegherea după încheierea programului. Totodată, pe parcursul celor 3 luni, participantele vor cunoaște și vor face schimb de experiență cu persoane-cheie din acest domeniu. Mai mult, fiecare participantă are posibilitatea să-și aleagă mentora care le va ajuta să obțină cunoștințele necesare, accesând pagina web https://techwomen.md/mentorat

Startul perioadei de aplicare va fi dat, astăzi, 20 aprilie, iar toate detaliile despre inițiativă vor fi făcute publice în cadrul unui eveniment transmis live pe pagina TechWomen Moldova sau Tekwill. 

Astfel, programul de mentorat are ca scop să:

• motiveze, să inspire și să abiliteze femeile din industria STEM;
• asigure o dezvoltarea profesională a participantelor sub îndrumarea unei mentore cu o experiență largă;
• asigure conexiunea cu alte mentore pentru un schimb de experiență;
• stabilească obiectivele, pașii de urmat și să urmărească progresul participantelor în cariera IT;
• încurajeze fetele și femeile care nu sunt hotărâte cu privire la cariera lor și să le ghideze în găsirea unui loc de muncă potrivit.

Tech Women Moldova este o inițiativă dedicată atragerii, susținerii și promovării femeilor în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) și creării de condiții favorabile pentru implicarea acestora. 

Programul de Mentorat pentru Fete și Femei este realizat cu suportul Proiectului  Tekwill și a partenerilor externi de dezvoltare USAID și Suedia.

Comunitatea Tech Women Moldova își propune să-și mărească numărul de membri activi și cel de participări în cadrul programelor. Femeile care își doresc să facă parte din comunitatea TechWomen Moldova și să se alăture acestei inițiative în calitate de mentori sau membru de echipă, sunt invitate ne contacteze pe pagina de facebook, sau web.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării