main logo
2374

Swiss Energy: Cum să scapi de stres și anxietate Ⓟ

Stresul pune stăpânire pe noi și ne afectează treptat sănătatea fizică și mentală. Ar fi ideal să identificăm din start primele semne de alarmă și să contracarăm efectele nedorite.

Stresul este un rău greu de evitat, dat fiind faptul că viața omului modern este plină de provocări și multă presiune, cu care organismul ajunge fie să se obișnuiască, fie să lupte, urmând ca în final să-i cedeze.

Trebuie să recunoaștem că unii dintre noi se declară depășiți de problemele cotidiene, alții sunt atât de obișnuiți cu ele, încât își desfășoară întreaga existență într-o continuă stare de stres și solicitare psihică și emoțională.

Magneziul și vitaminele B – aliații principali în combaterea stresului

Magneziul este numit cel mai important mineral pentru funcționarea stabilă a sistemului nervos. Ajută la controlul stresului, deoarece acest mineral reduce producția de cortizol și ne oferă capacitatea de concentrare. În corpul uman se regăsesc doar 25 g de magneziu, dar el este necesar pentru 80% din reacțiile biochimice, iar deficitul acestuia poate provoca dereglări grave.

• Magneziul este un nutrient vital care participă la majoritatea reacțiilor biochimice din organism.
• Mg îmbunătățește memoria
• Mg îmbunătățește capacitatea de învățare
• Mg ajută la reducerea stresului, anxietății și ajută la concentrare.

Complexul de vitamine din grupul B include o serie de opt vitamine solubile în apă și foarte importante pentru organism: B1, B2, B3, B6, B7, B9, B12 și B15.Acestea sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le oferă asupra întregului organism, inclusiv asupra sistemului nervos.Fiecare dintre acestea au un rol semnificativ în buna funcționare a organismului, iar printre beneficiile de bază putem enumera:

• Contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, digestiv, nervos și a celui muscular.
Îmbunătățesc circulația sangvină, ajută la reglarea producției de acid clorhidric pentru protejarea stomacului.
B1 asigură protecția organismului împotriva efectelor degenerative ale radicalilor liberi, cât și la îmbunătățirea capacității de învățare. De asemenea ajută la metabolizarea carbohidraților, grăsimilor, proteinelor și la transformarea acestora în energie pentru organism.
B2 contribuie la metabolizarea carbohidraților și asemeni vitaminei B1 este necesară pentru creșterea și dezvoltarea normală a țesuturilor, în special pentru piele, păr și unghii. Foarte des vitamina B2 este prescrisă de către medici pentru susținerea sistemului imunitar în producția de anticorpi și pentru un foarte bun antioxidant.
• Vitamina B6, sau renumita piridoxină, ajută la metabolizarea carbohidraților și proteinelor în organism. Vitamina B6 este foarte necesară pentru producerea de insulină, precum și de celule sanguine roșii și albe. Piridoxina ajută la menținerea sănătății celulelor nervoase și musculare.
Vitamina B12 sau cobalamina, contribuie la producerea celulelor roșii în sânge și la menținerea unui sistem nervos central sănătos.

Cum asigurăm doza necesară de Mg și vitamine din grupul B?

Magneziul și vitaminele din grupul B sunt suplimente incredibile! Organul care are nevoie de cea mai mare energie este creierul, deci are nevoie de doze semnificative de magneziu și B6. Pentru a îmbunătăți starea generală a organismului în perioadele de anxietate intensă, se recomandă să includeți în regimul alimentar acești nutrienți, discutând în prealabil cu medicul dumneavoastră despre oportunitatea de a lua suplimente bogate în Mg și B.

Brandul elvețian Swiss Energy a revoluționat piața suplimentelor alimentare cu două produse unice în materie de combatere a stresului și a stărilor de anxietate, și anume Swiss Energy Antistress, bogat în magneziu și vitamina B6, și Swiss Energy Neuroforce care presupune un complex echilibrat de vitamine din grupul B, menite să asigure funcționarea normală a sistemului nervos, să reducă oboseala și să normalizeze echilibrul electroliților. 

Prin structura lor unică, capsula Swiss Energy eliberează ingredientele active etapizat, fapt ce îi garantează o eficacitate fără precedent. Acesta are trei avantaje unice: conține cantitatea necesară de micronutrienți; conservează integritatea acestora până la ținta terapeutică; le livrează direct în intestinul subțire cu pH neutru unde are loc eliberarea și absorbția propriu-zisă. La majoritatea suplimentelor alimentare, substanțele active trec prin leziuni severe la nivelul stomacului, unde sunt atacate de sucurile gastrice agresive, iată de ce vitaminele brandului Swiss Energy Antistress și Swiss Energy Neuroforce sunt considerate unice de acest fel.

Despre eficiența acestor suplimente vă puteți convinge personal, mai ales că acum vitaminele Swiss Energy pot fi cumpărate și în Moldova. Întregul asortiment, inclusiv Swiss Energy Antistress și Neuroforce, poate fi găsit în magazinul online www.frei.md, magazinele Medtehnica, amplasate în fiecare sector al orașului Chișinău, iar livrarea se face pe întreg teritoriul Republicii Moldova timp de 1 zile.

Este cazul să vă ameliorați dieta astăzi și nu uitați că atât magneziul, cât și vitaminele B, sunt nutrienți fundamentali. Prin urmare, deficiența acestora poate fi cauza multor probleme de sănătate.

Stresul trebuie ținut sub control

Stresul este perceput de creierul uman ca un pericol major și iminent, astfel că vor fi puse în mișcare mecanismele naturale de apărare. Suplimentele alimentare bogate în Mg și vitaminele B asigură protejarea organismului împotriva efectelor negative ale stresului, dar este necesară gestionarea factorilor de stres și evitarea acestora în mod conștient. Un stil de viață sănătos, activitatea fizică și împărtășirea cu cei dragi a problemelor, râsul și tehnicile de relaxare sunt aliați eficienți care țin sub control stresul acut și cronic și limitează efectele acestuia.

Nu trebuie să uităm, însă, că uneori, din dorința de a ne ajuta organismul, ajungem să-i facem mai mult rău decât bine oferindu-i o doză mai mare de micronutrienți, decât are nevoie și decât poate procesa. Iată de ce se recomandă, în lipsa unor analize care se ateste carențele respective,  să apelăm la medic, doar el este în drept să recomande administrarea anumitor suplimente alimentare, în măsura în care nevoile pacientului indică necesitatea administrării lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării