main logo
1239

Studii.md a lansat o nouă funcționalitate pentru directorii de școli

Studii.md, în cadrul unui proiect PNUD Moldova axat pe îmbunătățirea procesului de învățare la distanță în UTA Găgăuzia, a dezvoltat un nou instrument pentru directorii de școli – statistica școlii.

Noul instrument va permite gestionarea mai eficientă a procesului educațional în instituția de învățământ administrată, în special în contextul desfășurării orelor la distanță.

Cooperarea cu Departamentul de Educație din Găgăuzia și școlile din regiune este importantă și foarte valoroasă pentru Studii.md. Toate școlile din autonomie sunt acum conectate la platformă. 

Aceasta le permite să organizeze în mod centralizat procesul educațional în întreaga regiune, asigurând calitatea și eficiența educației școlare, chiar și în timpul studiilor la distanță.

Noul instrument este acum disponibil nu doar pentru directorii instituțiilor de învățământ din Găgăuzia, ci și pentru cele peste 100 de școli din întreaga țară, care în prezent utilizează Studii.md.

Noua opțiune permite directorilor să colecteze și să analizeze toate datele statistice ale școlii pe o singură pagină. Datele pot fi sortate și filtrate în mod descendent sau ascendent, sau pot fi afișate pe o anumită perioadă definită.

Statistica școlii conține mai multe pagini — în funcție de nivelul proceselor: „statistica claselor”, „statistica profesorilor”, „statistica elevilor”, „statistica părinților”.

Pe pagina cu datele statistice ale claselor pot fi găsiți indicatorii privind reușita și prezența elevilor, temele pentru acasă îndeplinite. Datele sunt prezentate pentru întreaga școală sau pentru fiecare clasă aparte. De asemenea, pot fi selectate mai multe clase concomitent pentru a compara reușita acestora.

Statistica profesorilor conține toate datele privind activitatea cadrelor didactice: numărul de teme pentru acasă expediate, lucrările verificate de fiecare cadru didactic, notele acordate și notele medii. De asemenea, directorii pot vedea câte comentarii a adăugat profesorul sau cât de des și-a vizitat pagina.

Cu ajutorul statisticii elevilor, directorii vor putea afla care dintre elevi au cele mai bune performanțe școlare. Pagina mai conține și informații despre absențe. Acest lucru va permite directorilor să acorde atenție la timp elevilor care rămân în urmă sau să-i recompenseze pe cei sârguincioși. Tot aici se poate de verificat câți elevi din întreaga școală, în mod regulat, își fac temele pentru acasă, primesc note bune și însușesc foarte bine programul școlar.

Statistica părinților îi va ajuta pe directori să stabilească o bună comunicare cu părinții. Această secțiune conține date despre cât de implicați sunt părinții în procesul de învățare al copiilor: cât de des verifică și semnează agendele electronice, cât de des se interesează de notele copiilor.

Aceasta este doar una dintre inovațiile de pe platforma Studii.md. Echipa continuă să lucreze la implementarea unor instrumente utile pentru toți utilizatorii.

De asemenea, proiectul Studii.md aduce mulțumiri Direcției de Educație din Găgăuzia și administrației școlilor pentru participarea la dezvoltarea platformei. Cu ajutorul dumneavoastră, învățământul la distanță în Moldova devine tot mai eficient, iar introducerea noilor tehnologii în educația școlară devine mai ușoară.

Vă reamintim că școlile se pot conecta la sistemul Studii.md gratuit. Pentru a vă conecta, este nevoie ca administrația școlii să expedieze o solicitare la info@studii.md cu detalii de contact sau să ia legătura prin telefon 022 888 005.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării