main logo
1548

ȘOR: Un magazin social mobil Merișor a apărut și la Basarabeasca Ⓟ

Încă un magazin social mobil din rețeaua „Merișor” a fost pus, recent, pe linie. De această dată, magazinul social a ajuns în raionul Basarabeasca.

ȘOR: Un magazin social mobil Merișor a apărut și la Basarabeasca Ⓟ

Astfel, locuitorii acestui raion beneficiază de acces mai mare la produse alimentare de primă necesitate, la prețuri mai mici decât în celelalte unități comerciale din țară. 

Punerea pe linie a acestui magazin social a fost posibilă după ce, în toamna anului trecut, Ilan Șor a adresat un demers către administratorii rețelei de magazine sociale „Merișor”, în care a solicitat extinderea numărului de magazine. Numai în perioada martie-aprilie, în sudul țării au fost puse pe linie șapte magazine sociale mobile.

Ilan Șor a salutat faptul că administratorii rețelei de magazine sociale „Merișor” au răspunsul privind demersul său a fost unul pozitiv.

„Încă un pas făcut pentru ca magazinele sociale să acopere geografic toată țara. Mă bucur că locuitorii raionului Basarabeasca vor avea posibilitatea să cumpere produse calitative și la prețuri mai mici. 

În situația în care mulți oameni din orașul Basarabeasca și satele vecine au activat în cadrul ÎS „Calea Ferată a Moldovei”, de unde unii au fost concediați, iar alții nu și-au primit salariile cu lunile, cred că deschiderea magazinului social este binevenită. Dacă statul evită să ajute oamenii, încercăm noi să-i ajutăm”, a transmis Ilan Șor.

Extinderea rețelei „Merișor” în sudul țării a fost făcută la solicitările cetățenilor din regiune.

„Se știe că echipa lui Ilan Șor are o comunicare bună cu cetățenii și mereu ține cont de doleanțele lor. Faptul că noi am susținut în ultima vreme deschiderea mai multor magazine sociale în sudul țării confirmă acest fapt. 

Noi am sprijinit deschiderea a circa 150 de magazine sociale în țară și, împreună cu liderul nostru, ne propunem să ajungem la peste 200 de unități. Ne bucurăm că rețeaua „Merișor” susține demersul nostru”, a menționat Vitalie Balinschi, vicepreședintele Partidului „ȘOR”.

Recent, cinci magazine sociale mobile au fost puse pe linie în raionul Cahul, iar unul în raionul Cimișlia.  

Primul magazin social a fost deschis la inițiativa lui Ilan Șor în 2015, în orașul Orhei. Până în prezent, în țară, au fost deschise circa 150 de magazine, dintre care 53 – staționare. Numărul beneficiarilor magazinelor sociale se ridică la aproximativ 400 de mii. Printre aceștia se numără pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri modeste.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării