main logo
4863

Simpals Factory: Afaceri de la zero. Primul startup studio din Moldova Ⓟ

În Moldova a apărut o nouă oportunitate de a lansa o afacere. Oricine își poate porni propria afacere, chiar dacă nu are o idee de afaceri.

Datorită parteneriatului cu Simpals Factory, calea de la o idee la o afacere stabilă este mult mai scurtă și mai sigură.

Ce este un studio de startup? 

Studiourile de startup reprezintă o direcție relativ nouă în „cultivarea” noilor afaceri. Conceptul de muncă se bazează pe verificarea rapidă a unui număr mare de idei. 

Afacerile care apar în incinta studioului se consideră a fi cu 36% mai reușite decât cele care au trecut prin fonduri de investiții sau acceleratoare.

În prezent, în lume există doar câteva sute de astfel de studiouri de startup de acest gen, care lansează noi afaceri în fiecare an. 

În Moldova, studioul de startup Simpals Factory va fi primul proiect de acest fel.

Dmitri Voloșin, fondatorul Simpals Factory: „Lumea a accelerat atât de mult, încât astăzi, cheia succesului unei afaceri este viteza schimbării și a luării deciziilor: îndată ce apare ideea, aceasta necesită să fie verificată. 

Nu așteptați un an sau doi ca să vedeți apoi că altcineva a realizat această idee. Piața este deschisă ideilor noi, trebuie doar să învățați cum să le testați rapid și ieftin.

Anume pentru asta și a fost creat Simpals Factory. Acum vom lucra împreună cu co-fondatorii pentru a crește viabilitatea ideii și a crea noi afaceri.”

Cum funcționează Simpals Factory? 

Studioul de startup presupune două formate de lucru: 

  1. Dacă antreprenorul are o idee gata formată și are nevoie de ajutorul unui partener puternic, el poate veni să-și prezinte proiectul. Apoi, împreună cu o echipă de experți, trece prin mai multe etape de verificare a ideii. Și dacă totul este bine, antreprenorul obține finanțare pentru dezvoltarea proiectului.

  2. Invităm persoanele cu spirit antreprenorial pentru lansarea ideilor și proiectelor noi, gata făcute și deja dezvoltate în studio. În acest caz, persoana este antrenată și pregătită de noi, și are ocazia să-și adune propria echipă, să finanțeze și să devină co-fondator al proiectului. 

Studioul de startup este responsabil pentru întregul ciclu de viață al unui startup: de la idee la vânzări. 

La fel, studioul oferă sprijin complet: financiar, legal, recrutare etc. și își asumă cheltuielile asociate cu formarea unui antreprenor și mentorat. 

Antreprenorul se ocupă doar de crearea produsului și de vânzările acestuia, iar studioul se ocupă de toată rutina. 

Fiecare proiect include un parteneriat între Simpals și fondatorul în persoana unui antreprenor, care obține o miză în afacere.

APLICAȚI ACUM

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării