main logo
3404

Școlile din Găgăuzia trec la platforma unică de învățământ Studii.md

În Găgăuzia, cu ajutorul platformei unice de învățare la distanță Studii.md, va fi creat un „mediu educațional comod pentru profesori, părinți și elevi”.

Școlile din Găgăuzia trec la platforma unică de învățământ Studii.md

Până la începerea noului an de studii, toate cele 49 de școli din UTA Găgăuzia vor fi conectate la un sistem educațional unic. Decizia a fost luată de Direcția Generală Educație a UTA Găgăuzia, după ce au fost analizate rezultatele învățământului la distanță din timpul carantinei, în perioada 11 martie - 31 mai.

Pandemia și necesitatea de a organiza rapid procesul de învățământ la distanță au servit drept impuls pentru modernizarea învățământului școlar în toată Moldova. În ciuda dificultăților cu care s-au confruntat școlile pe parcursul întregii perioade, multe dintre instituții au început să utilizeze mai eficient tehnologiile și instrumentele disponibile în scopul organizării învățământului la distanță.

Pentru a continua procesul de digitalizare a educației școlare din Găgăuzia și promovarea acestuia la un nivel modern, Direcția Generală Educație a UTA Găgăuzia a decis să conecteze toate școlile la platforma de învățare la distanță Studii.md. Reprezentanții din cadrul direcției au menționat că funcționalitățile acestei platforme vor fi utilizate în calitate de instrumente suplimentare, care vor face procesul de învățământ eficient, transparent și modern.

Se preconizează ca școlile să fie conectate la sistem până la 1 septembrie.

Trebuie remarcat faptul că, în prezent, la platforma Studii.md sunt conectați 69 191 de utilizatori din 56 de școli din întreaga țară. Conectarea școlilor la sistem este gratuită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării