21 noi, 2020 15:33
1 750
1

Scandalul Moldasig. Avia Invest: Declarațiile lui Platon sunt falsuri Ⓟ

21 noi, 2020 15:33
1 750
1

Compania „Avia Invest” califică drept falsuri și se declară consternată de recentele acuzații ale controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care a declarat, pentru Unimedia, că Moldasig timp de mai mulți ani, prin influențele lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor este stoarsă de bani, o parte din care ar fi ajuns la concesionara Aeroportului Chișinău, Avia Invest, mai exact, 40 de milioane de lei.

Scandalul Moldasig. Avia Invest: Declarațiile lui Platon sunt falsuri Ⓟ

„Compania Avia Invest declară drept falsuri absolute toate afirmațiile lui Platon legate de relațiile „Avia Invest” cu o companie de asigurări, precum și cu politicienii din Republica Moldova.

Constatăm cu îngrijorare că după ce autoritățile statului au eșuat în tentativele de preluare forțată și ilegală a companiei „Avia Invest”, atacurile sunt continuate de Veaceslav Platon, cunoscut nu doar în Republica Moldova pentru metodele sale care nu au nimic în comun cu regulile mediului de afaceri.

Catalogăm aceste declarații și atacuri din partea lui Veaceslav Platon drept o încercare a acestuia de a obține, pe căi ilegale, resurse financiare care nu-i aparțin de drept. 

Cel mai probabil, Veaceslav Platon încearcă să agonisească veniturile ratate în cei câțiva ani de pușcărie, însă compania „Avia Invest” nu va ceda în fața presiunilor și este pregătită să facă față tuturor atacurilor, apelând inclusiv la instanțele și curțile de arbitraj internaționale”, se menționează într-un comunicat al companiei, potrivit Unimedia.

Potrivit lui Platon, compania Moldasig este stoarsă de bani de mai mulți ani prin influențele lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, astfel încât aceasta a pierdut poziția de fruntaș la capitolul asigurări pe piața din domeniu. Iar o parte din banii extrași din companie ar fi ajuns la concesionara Aeroportului Chișinău, Avia Invest, declară omul de afaceri.

Declarațiile lui Platon vin după ce Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a anunțat că preia administrarea „Moldasig” SA. Aceasta „s-a autosesizat de neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul companiei”.

Acționarii companiei de asigurări „Moldasig” au anunțat, pe 19 noiembrie 2020, că în urma verificărilor de audit, au fost constatate sustrageri considerabile ale proprietăților Companiei în valoare de peste 248 milioane de lei. 

„Sub pretextul luptei pentru transparența acționarilor, cu participarea deplină a conducerii Comisiei Naționale pentru Piața Financiară, organizația lui Plahotniuc a preluat puterea în compania de asigurări și a sustras sute de milioane de lei”, se arată într-o reacție a acționarilor Moldasig.

Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a luat noi măsuri în dosarul companiei de asigurări Moldasig. Potrivit unui comunicat al CNPF, autoritatea de supraveghere nebancară s-a autosesizat și a luat notă de circumstanțele exercițiului de aplicare de către companiile Confidențial-Audit SRL și Altimeea SRL a administrării provizorii a Moldasig, scrie mold-street.md.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter