main logo
1036

Sărbătoriți Ziua Vinului împreună cu Lion-Gri

În weekend, pe 6 și 7 octombrie, restaurantul AVA 1727 va găzdui o degustare dedicată uneia dintre cele mai importante sărbători tradiționale din țăra noastră - Ziua Vinului.

Oaspeții vor fi întâmpinați cu un pahar de vin „Lion-Gri" spumos și unul de „tulburel".

Fiecare vizitator va putea comanda un meniu special, care va include un set din patru vinuri: Feteasca Regală, Pinot Gris, Cabernet Sangiovese și Feteasca Neagră.

Vinurile albe vor fi însoțite de supă de pește și clătite cu iaurt și somon. Iar soiurile roșii vor fi servite cu pateu de casă, cu pâine frittelli și carne de vită glazurată în vin Cabernet Sangiovese. 

În afară de soiurile de vin și gustările menționate, oaspeții evenimentului Lion-Gri din restaurantul AVA 1727 sunt așteptați și de multă muzică live. Sâmbătă seara, începând cu ora 21:00, Roman Zes va evolua în fața vizitatorilor, iar duminică seara - Indigo Voice Band.

Compania Lion-Gri, care va organiza această degustare de vinuri, este cunoscută în întreaga lume și are o vastă experiență în producția de vin. 

Fondată în 1997, compania Lion-Gri, la moment, este un prim exemplu de fabrică modernă, care se specializează în fabricarea vinurilor.

Lion-Gri este o producție cu ciclu complet, care include cultivarea strugurilor în propriile sale podgorii, prelucrarea acestora, producerea vinurilor de înaltă calitate, cu maturizarea lor până la îmbuteliere și vânzarea produsului finit.

Gama de produse este reprezentată de o varietate largă de vinuri, inclusiv de marcă, șampanie clasică, brandy și coniac.

Podgoriile Lion-Gri, a căror suprafață totală depășește 1800 de hectare, se află în raioanele Cahul, Purcari și Leova. 

Printre soiurile cultivate de Lion-Gri, se numără: Feteasca Regală, Sauvignon, Muscat, Chardonnay, Traminer, Pinot Gris, precum și strugurii roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Gamay Freo, Pinot Noir, Syrah, Malbec, Feteasca Neagră, Rara Neagră.

Datorită abilităților vinificatorilor și afacerii competente, în prezent, compania dispune de peste 480 de medalii și diplome, câștigate la diferite concursuri internaționale, iar vinurile companiei sunt incluse în celebrul catalog francez de vinuri „1000 vins du monde".

Restaurantul AVA 1727, în cadrul căruia va avea loc sărbătoarea vinului, reprezintă o combinație eficientă a muncii creative în domeniul vinificației, a bucătăriei și a atmosferei rafinate.

Pentru a rezerva o masă, apelați numărul +373 60 60 1727.

Restaurantul este situat pe adresa: str. Vlaicu Pârcălab, 43.

Veniți și sărbătoriți ziua vinului împreună cu Lion-Gri. Și nu uitați, vinul trebuie servit împreună cu prietenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării