main logo
1484

Rubicon 2023: Fiți alături de alergătorii cursei sportive

În curând, în Moldova se va desfășura ”Rubicon”, o competiție sportivă specială, una care unește participanții pe un traseu care străbate întreaga țară! O ”armată” formată din sportivi curajoși vor alerga pe un traseu care trece prin 16 raioane din țară. Ei au nevoie de susținere și încurajare, ieșiți să-i întâmpinați!

Rubicon 2023: Fiți alături de alergătorii cursei sportive

Ultramaratonul ”Rubicon” reprezintă un eveniment unic, care are loc doar o dată pe an. Ceea ce îl face special este faptul că traseul acestuia trece prin mai multe localități din țară, localități care diferă de la an la an.  În 2023, participanții la această cursă vor depăși 540 km, de la sudul la nord-estul Moldovei, inclusiv regiunea transnistreană.

Cursa va dura trei zile, încontinuu. Ștafeta pornește din Palanca, pe 3 februarie, chiar la răsărit și se încheie pe 5 februarie în orașul Soroca, lângă cetatea medievală. 

Distanța este împărțită în 51 de etape, care acoperă 16 raioane. Localnicii din localitățile străbătute de alergători vor avea ocazia de ai vedea, de-ai susține și chiar de a li se alătura! 

Pentru sportivii care străbat Rubiconul, sprijinul celorlalți este foarte important. Încurajările celor dragi, prietenilor, dar și ale străinilor le dau putere, îi motivează, îi înveselesc și îi încălzesc la propriu și la figurat! Vă îndemnăm să fiți alături de ei! 

Pentru că Rubiconul înseamnă energie, emoții de neuitat, bucurie, distracție! Momentele în care se face schimbul de ștafetă se transformă într-o adevărată sărbătoare, cu muzică, băuturi fierbinți, schimb de îmbrățișări, aplauze și strigăte de încurajare! Aici se adună localniciii, de la mic la mare, pasionați sau nu de sport, cu toții se alătură echipei de participanți și aleargă măcar și câteva sute de metri împreună cu ei. E ceva cu adevărat magic!

Hai la Rubicon! Sprijină participanții și, dacă ai un pic mai mult curaj, chiar înregistrează-te pentru a participa la cursa celor care nu se dau bătuți! Mai multe informații aici.

Organizatorii ștafetei ultramaratoniste Rubiconul - organizația sportivă Sporter. Finanțarea este oferită de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova și de asemenea Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării