main logo
1964

Rozetka.md: Ceasul inteligent pentru copii și cum îi ajută pe părinți Ⓟ

În acest articol vom povesti despre faptul de ce este mai bine de ales un smartwatch pentru copii cu apel video, suport al cartelei SIM, al mesajelor audio și scrise.

În acest articol vom povesti despre faptul de ce este mai bine de ales un smartwatch pentru copii cu apel video, suport al cartelei SIM, al mesajelor audio și scrise. De asemenea, vom examina cum senzorii GPS și LBS extind posibilitățile controlului asupra siguranței copiilor prin intermediul geolocației. 

Veți afla cum lucrează butonul apelului de urgență SOS, senzorul de scoatere a ceasului de pe mână și funcția de interceptare a tot ce se întâmplă în jurul copilului. De asemenea, veți afla pentru ce este nevoie de contorul de calorii, monitorizarea a somnului, contorul de pași, monitorul ritmului cardiac și opțiunea de căutare a ceasului.

Funcțiile de bază ale ceasurilor inteligente pentru copii

Ceasul inteligent pentru copii reprezintă un dispozitiv pentru apeluri și pentru control cu asemenea funcții:

  • ceas și deșteptător;

  • posibilitatea de a efectua apeluri reciproce;

  • interceptarea zgomotelor din jur;

  • mesaje audio și scrise;

  • cameră pentru foto și video;

  • determinarea locului de aflare prin GPS;

  • apel de urgență SOS;

  • colectarea datelor geografice cu istoria rutelor;

  • agendă telefonică.

Utilizarea ceasurilor inteligente pentru copii pentru conexiune: obișnuită și apeluri video, mesaje, interceptare

La alegerea unui ceas inteligent pentru copil, asigurați-vă de compatibilitatea acestuia cu sistemul operațional al telefonului dumneavoastră inteligent. De exemplu, cu dispozitivele în bază de Android sunt compatibile cele mai multe modele, dar dacă aveți iPhone, atunci este nevoie de cumpărat pentru copil un dispozitiv Apple.

Posibilitatea de a efectua apeluri reciproce

Datorită suportului cartelei SIM părinții pot să-și sune copilul prin intermediul ceasului, iar el cu ajutorul ceasului poate să efectueze apeluri spre telefonul inteligent al părinților. Ceasul este mereu în vizor și este greu să nu fie auzit apelul, spre deosebire de telefon, care se află în geantă sau în buzunar. Semnalul apelului: sonor, silențios și cu vibrație sau sunet plus vibro, ceea ce este mai comod pentru setare în dependență de locul de aflare. la școală, la antrenamente și diverse cercuri de ocupație se va potrivi regimul vibro. În alte cazuri este setat semnalul sonor sau combinat.

În agenda telefonică sunt introduse numerele de telefon ale persoanelor apropiate pentru a lua legătura cu ei. Ceasurile inteligente pentru copii resping apelurile de la abonații care nu sunt în lista albă. Aceasta va apăra copilul de convorbiri cu persoane necunoscute.

Apeluri cu video

Ceasurile inteligente pentru copii cu apeluri video reprezintă un telefon inteligent în miniatură. Datorită camerei incorporate părinții controlează locul de aflare al copilului și pot să-l ajute în situațiile imprevizibile. De exemplu, dacă s-a rătăcit copilul puteți să îl rugați să vă arate locul în care se află și să-i dați indicii în care parte să se ducă și cu ce transport să meargă pentru a reveni la ruta necesară.

Mesaje scrise și audio

În ceasurile inteligente pentru copii este un chat audio în ambele direcții cu emoji. La tastarea pe ecranul meniului ”Voce” pornește înregistrarea. Luați degetul de pe ecran și mesajul audio va fi expediat la numărul de telefon programat.

În chat puteți să rugați copilul să facă fotografii pentru a vă asigura că a încheiat scurta și a pus căciula pe cap. Mesajele expediate sunt accesibile în orice timp. De exemplu, copilului după ce s-au terminat lecțiile, iar părintelui după adunarea de la lucru.

Mesajele scrise sunt expediate doar de pe telefonul inteligent la ceas. Copilul răspunde cu un smile, mesaj audio sau trimite fotografii.

Interceptarea zgomotelor din jur

Părinților le este accesibilă funcția de interceptare a zgomotelor din jurul copiilor în orice timp printr-un microfon încorporat. După expedierea solicitării către ceas, acesta efectuează un apel către telefonul inteligent fără notificare pe ecran. Copilul nu va afla când și cum s-a pornit interceptarea. Asemenea funcție ajută la aflarea a ceea ce se întâmplă la lecții, a metodelor de lucru ale profesorului, atmosferei între colegi la recreații.

Determinarea coordonatelor: geolocația

O funcție importantă în ceasurile cu GPS - urmărirea locului de aflare, din acest motiv este binevenit să alegeți un dispozitiv cu asemenea modul. Printr-o aplicație specială din smartphone, ce ține de controlul părintesc, locul de aflare al copilului este indicat cu un punct pe hartă. În meniul ”Istoria” sunt vizualizate toate rutele parcurse în timpul zilei, săptămânii sau lunii.

Modelele ieftine sunt dotate cu modulul LBS în loc de GPS. Senzorul funcționează cu ajutorul antenelor GSM ale operatorilor mobili. Vă recomandăm să achiziționați dispozitive cu ambele module pentru exactitatea determinării geolocației. GPS nu funcționează în încăperi și nu oferă o locație exactă, aici îl completează LBS. 

Încă o funcție importantă a GPS este limita geografică. Aceasta este determinarea perimetrului sigur pentru copil, care este indicat pe hartă în setările aplicației. Determinați limitele: secții, cercuri de activitate, școala, terenuri de joacă, adrese ale rudelor. În cazul în care copilul părăsește limitele zonei indicate, la telefon va veni o notificare specială.

Butonul de urgență SOS

Aceasta este funcția pentru conexiune de urgență. Copilul ține apăsat butonul SOS timp de cinci secunde și la numerele programate sunt expediate mesajele de urgență. Ceasul sună până în momentul primirii notificării. Opțiunea diferă în diverse modele și este completată cu transmiterea automată a geolocației, precum și cu activarea dictofonului în momentul expedierii semnalului SOS.

Măsurarea pulsului, contor de pași și alte funcții adiționale

Contor de pași

Determină câți pași a făcut copilul în timpul zilei pentru a avea posibilitatea de a controla și de a corecta activitatea fizică.

Senzor de ardere a caloriilor

Îi ajută pe părinți să controleze numărul de calorii pierdute în timpul zilei. Dispozitivul va propune de introdus unele corectări în regimul zilei. Asemenea funcție ajută la menținerea unei alimentații și a unei activități fizice echilibrate pentru a exclude apariția kilogramelor în plus. 

Senzorul de scoatere a ceasului de pe mână

În partea interioară a ceasului este situat un senzor și, în cazul în care acesta nu contactează cu mâna copilului, la telefonul inteligent vine un semnal special. Este un truc de care se pot folosi copiii pentru a scoate ceasul și fără ca părinții să primească notificare. Între mână și ceas introduc o fâșie din hârtie și dacă ceasul este scos împreună cu aceasta, semnalul nu vine la părinți pe smartphone. 

Cu scopul de a evita trucul cu hârtia, explicați-i copilului cât de important este ceasul inteligent pentru siguranța lui și discutați cazurile în care este permis de scos ceasul de pe mână. De exemplu, în timpul antrenamentelor sportive sau a ocupațiilor la piscină.

Monitorizarea somnului

Urmărește durata și calitatea somnului, ajută să fiți la curent cu faptul cât de profund doarme copilul și dacă doarme suficient de mult. Funcția este comodă în perioadele când copii nu sunt acasă. De exemplu, într-o tabără pentru copii, la bunei în sat, la competiții sportive în alt oraș. 

Camera

Este necesară pentru a face fotografii și a le expedia părinților, pentru a lua legătura prin video, pentru a fotografia orarul lecțiilor sau tema pentru acasă, în caz că nu are pix.

Deșteptător

Puteți să nu vă faceți griji că va întârzia copilul la școală în cazul în care părinții au fost nevoiți să iasă mai devreme din casă. De asemenea, deșteptătorul va reaminti despre faptul că este timpul de se pregătit pentru antrenament sau ocupație în cercul de activități.

Lanternă

Lanterna LED cu iluminare în formă de punct este foarte utilă în cazurile în care copiii revin de la lecții sau antrenamente seara târziu când este deja întuneric, în situații ce țin de casă. De exemplu, pentru a nimeri cu cheia în broasca ușii, pentru a culege în întuneric codul de la ușa de intrare sau pentru a găsi un lucru ce a căzut.

Căutarea ceasului

În cazul în care s-a pierdut ceasul, după activarea căutării dispozitivul va răspunde prin semnal sonor. În cazul în care ceasul nu este acasă, acesta poate fi urmărit și găsit cu ajutorul GPS, posibil copilul a uitat dispozitivul în vestiar după educația fizică sau la piscină.

Utilizarea reală a ceasurilor inteligente pentru copii: sunt sau nu necesare

Ceasurile inteligente nu sunt bodyguarzi pentru copii, din acest motiv nu face să vă încredeți prea mult în aceste dispozitive electronice. Ceasurile inteligente îi ajută pe părinți să scape de îngrijorarea exagerată, îi ajută să știe că pot să ia legătura cu al lor copil în orice moment și să asculte ce se întâmplă în jurul acestuia.

Copiilor le oferă senzația de protecție și de siguranță în momentele când părinții nu sunt alături. Copilul nu se va pierde cu firea în cazul în care se va îndepărta de pe ruta obișnuită sau va uita ceva important. Ceasurile inteligente îl vor ajuta să ia legătura cu mama și tatăl și să se adreseze după ajutor în orice moment.

Dacă vă faceți griji nu doar pentru siguranța copilului și nu vă limitați doar la funcția de control, atunci puteți să alegeți un ceas cu funcții interesante pentru copii, precum jocurile de logică, sarcini diverse, radio pentru copii și player audio cu conectare a căștilor prin Bluetooth.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării