main logo
4371

R. Moldova a luat Oscarul în materie de design industrial cu Lobster

Produsul moldovenesc Lobster a devenit laureatul concursului Red Dot Award Design 2020, echivalentul premiului Oscar în domeniul designului industrial.

În Essen, Germania, au fost totalizate rezultatele premiului internațional în domeniul designului industrial, Red Dot Design Award 2020. Pentru prima dată în istoria competiției, titlul de „produs inovator” a fost obținut de un proiect din Moldova - sistemul de greutăți pentru freediving, Lobster Neck Weight.

Potrivit reprezentanților Garage, inițial, cererea a fost trimisă pentru a participa la nominalizarea „Product Design”. Însă juriul a fost atât de impresionat de produs, încât au decis să-l transfere într-o altă categorie mai prestigioasă și să-i acorde titlul de „Innovative Products”. 

Este pentru prima dată când titlul a fost acordat unui echipament pentru freediving și unui produs dezvoltat în Moldova.

Peter Zec, fondatorul Red Dot, a accentuat în scrisoarea de felicitare că Lobster Neck Weight a fost selectat dintre cele peste 6.500 de produse care au participat la competiție.

„Combinația dintre designul anatomic și sistemul reglabil de greutăți este impresionantă, iar utilizarea Lobster Neck Weight vă permite să obțineți o experiență mai bună în scufundări subacvatice”, a menționat juriul Red Dot Design Award 2020. 

Red Dot Design Award a avut loc pentru prima dată la Essen în 1955 și, de atunci, a acordat premii companiilor producătoare pentru realizări deosebite în proiectarea produselor de consum. 

Premiul Red Dot este recunoscut pe plan internațional și este la fel de important ca premiul Oscar, însă în domeniul proiectării industriale, conceptuale și de comunicații. 

Sistemul de greutăți pentru freediving, Lobster Neck Weight , este considerat unul dintre cele mai eficiente articole sportive pentru freediveri. 

Dispozitivul permite menținerea unei poziții relaxate, fără necesitatea de a-și monitoriza constant poziția corpului sub apă în timpul înotului sau a scufundării.

Cu ajutorul acestei dezvoltări moldovenești, s-au stabilit noi recorduri mondiale în domeniul freedivingului. 

În 2017, sportivul croat Goran Čolak, folosind Lobster Neck Weight, a stabilit un record mondial pentru scufundări fără labe de înot în piscină: 205 metri 97 centimetri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării