main logo
5743

Profee: Transferi bani din Europa în R. Moldova în mod avantajos și rapid Ⓟ

Potrivit unei estimări modeste a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova, în străinătate trăiesc cel puțin 1,3 milioane de cetățeni ai țării. Majoritatea dintre ei se află în Europa - peste 800 de mii de oameni. Aceștia sunt în mare parte muncitori migrați, care vin pentru a lucra sezonier în statele Uniunii Europene sau lucrează acolo permanent de mulți ani.

Fără exagerare, putem spune că practic fiecare locuitor al țării are rude care câștigă bani în Europa. Și pentru o mare parte dintre ei, problema transferului banilor acasă familiilor și celor apropiați este foarte urgentă. Se pare că, în decursul multor ani petrecuți în străinătate, procesul de transfer al fondurilor în Republica Moldova a fost deja stabilit. Dar aceasta este o stabilitate vizibilă. În primul rând, metodele tradiționale de transfer internațional de bani își pierd actualitatea odată cu dezvoltarea noilor tehnologii.

De exemplu, cândva, singura și cea mai ușor de înțeles metodă de trimitere a banilor - în numerar, prin intermediul prietenilor, curierilor sau personal - pare acum extrem de arhaică. Aceasta durează mult timp, deoarece expeditorul însuși, primind salariul lunar, nu poate să se întoarcă acasă atât de des cu un pachet de bani. Găsirea unui curier durează și ea o perioadă de timp. Trebuie să stabilești cu el trimiterea, să vă întâlniți și apoi să aștepți ca banii să fie livrați beneficiarului. Aceasta este și costisitoare, deoarece trebuie să luați în considerare cheltuielile de transport și recompensa curierului. În cele din urmă, trimiterea de bani în numerar este extrem de nesigură. Încă din anii '90, există mulți escroci în acest domeniu. De asemenea, există riscul ca transportatorul de numerar, fie că este o persoană angajată sau chiar expeditorul însuși, să fie jefuit. Știrile sunt încă pline de astfel de cazuri triste, uneori cu rezultatul cel mai tragic.

Transferul bancar din Europa în Republica Moldova pare mult mai sigur în acest context. Cu toate acestea, are o mulțime de dezavantaje. Este evident că o astfel de metodă de transfer de bani este complexă și birocratică. Toate transferurile internaționale de bani se realizează prin intermediul sistemului SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). De asemenea, doar un număr redus de bănci din Europa permit efectuarea acestui transfer online prin intermediul site-ului sau aplicației băncii. Cu alte cuvinte, cel mai probabil expeditorul va trebui să viziteze sucursala băncii la care are cont deschis. Trebuie să-ți ajustezi programul de lucru în funcție de orele de funcționare ale băncii. Știm că, în general, sucursalele bancare din UE se închid deja după ora 14-15:00.

Să presupunem că ați ajuns la sucursala bancară, ce urmează? Trebuie să aveți detaliile contului bancar al beneficiarului din Moldova. De obicei, aceste detalii includ numele complet al băncii beneficiarului, codul SWIFT al băncii beneficiarului - un cod unic care identifică banca beneficiară în sistem, precum și numărul internațional de cont bancar al beneficiarului - IBAN. Având toate aceste detalii, trebuie să completați o cerere pentru transfer bancar internațional. Trebuie să completați cererea cu atenție și fără greșeli. Chiar și o mică eroare de tastare poate duce la faptul că transferul de bani nu va fi efectuat, iar dumneavoastră veți afla despre asta doar după câteva zile.

Toate aceste proceduri în sine durează mult timp, iar procesarea transferului de bani durează între trei și șapte zile lucrătoare, în funcție de băncile expeditorului și beneficiarului. Aceasta este o perioadă inacceptabil de lungă în anul 2023, când tehnologiile financiare au avansat mult înainte.

Dar există o modalitate de a trimite bani din Europa în Moldova în mod avantajos, rapid, simplu și în siguranță. Aceasta este posibilă prin intermediul furnizorului de transferuri internaționale de bani Profee.

  1. Trimiterea banilor din Europa în Republica Moldova prin intermediul Profee este avantajoasă, deoarece serviciul nu percepe comisioane pentru transferuri. În plus, datorită sistemului de monitorizare a cursurilor valutare, Profee oferă cea mai favorabilă rată de schimb la fiecare moment.
    De asemenea, în prezent, serviciul oferă un curs de schimb și mai avantajos pentru noii clienți atunci când convertesc euro sau orice altă monedă europeană în lei moldovenești. Cu alte cuvinte, serviciul depășește chiar și propria rată de schimb valutar pentru a face costul total al transferului cât mai avantajos pentru expeditor (și, desigur, pentru beneficiar).

  2. Transferul de bani prin intermediul Profee este foarte simplu. Pentru aceasta, trebuie să descărcați aplicația disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, sau să accesați site-ul profee.com. Toate platformele serviciului au o interfață simplă și ușor de înțeles, pe care orice persoană o poate utiliza din prima.
    După înregistrare folosind numărul de telefon, trebuie să completați informațiile de bază despre dumneavoastră. Profee solicită doar datele necesare conform reglementărilor Băncii Centrale Europene. Nimic mai mult. Imediat după înregistrare, puteți efectua transferuri de până la 1000 de euro înainte de a vă confirma identitatea. Totuși, suma maximă pentru un singur transfer nu trebuie să depășească 500 de euro.
    Pentru maximă comoditate a expeditorului, serviciul oferă o serie de opțiuni pentru a trimite transferul în Republica Moldova. Puteți transfera bani de pe cardul bancar, din cont, prin intermediul SEPA, Sofort (binecunoscut, de exemplu, rezidenților din Germania), folosind Google Pay sau Apple Pay. Primirea transferului în Republica Moldova se face întotdeauna pe cardul bancar și în lei moldovenești.

  3. Nu am găsit nicio modalitate de a trimite bani mai rapid decât prin intermediul Profee. Transferul de pe cardul unei bănci europene pe cardul oricărei persoane din Republica Moldova durează doar câteva minute. Dezvoltatorii Profee s-au asigurat că timpul de la descărcarea aplicației sau accesarea site-ului până la trimiterea cu succes a banilor nu depășește 5 minute. Astfel, în cel mai bun scenariu, timpul necesar de la momentul în care vă gândiți să trimiteți bani prin Profee din orice țară europeană până când aceștia sunt primiți de către persoana apropiată din Republica Moldova va fi în medie de aproximativ 7 minute. Cum pot concura băncile cu asta?!

  4. Siguranța transferurilor Profee este asigurată de certificatele PCI DSS (standardul de securitate creat special pentru protecția datelor cardurilor de plată), serverele companiei de nivelul de stabilitate Tier 4 și tehnologia 3D Secure, care permite transferul de bani de pe cardul expeditorului pe cardul destinatarului doar după ce expeditorul confirmă codul primit prin SMS de la propria bancă.
    Profee este un serviciu certificat, având licența de Electronic Money Institution, emisă de autoritățile financiare europene, și respectă toate procedurile și regulamentele necesare. Acest lucru este verificat în timpul unei audieri anuale. Un alt factor care indică siguranța Profee.

Întregul proces de transfer de bani este automatizat și nu implică intervenția umană, eliminând astfel erorile cauzate de factorul uman.

Cum să efectuați o transfer de bani din Europa în Republica Moldova prin intermediul Profee? Iată o mică instrucțiune:

1. Instalați aplicația din App Store sau Google Play Store (în funcție de dispozitivul dumneavoastră) sau accesați site-ul Profee.com. Înregistrați-vă utilizând numărul de telefon. Acesta este un procedeu standard cu care sunteți obișnuit atunci când vă înregistrați în aproape orice serviciu online.

2. Completați informațiile de bază despre dumneavoastră: numele și prenumele, cetățenia, adresa de domiciliu în Europa. Gata! Acum puteți transfera până la 1.000 de euro acasă (500 de euro per tranzacție).

Dacă vă confirmați identitatea cu ajutorul pașaportului sau buletinului de identitate și furnizați o dovadă a adresei de domiciliu într-una dintre țările europene (această dovadă poate fi o factură de utilități sau o factură de internet care afișează numele dumneavoastră), atunci puteți transfera până la 15.000 de euro pe an, dar nu mai mult de 3.000 de euro pe lună. Nu-i rău, nu-i așa?

3. Specificați țările, sumele și datele cardurilor de expeditor și destinatar ale transferului. Veți avea nevoie doar de numărul cardului și numele destinatarului - fără alte detalii bancare. Super convenabil!

4. Apoi, confirmați transferul de bani cu ajutorul unui cod primit prin SMS de la banca dumneavoastră. Voilà, banii vor fi creditați pe cardul bancar al destinatarului în câteva minute.

Pentru a facilita transferurile regulate către un singur utilizator, puteți salva cardul acestuia în memoria aplicației. De asemenea, funcția de istoric a transferurilor asigură ușurința în trimiterea banilor. La un transfer ulterior, nu va mai fi necesar să introduceți datele cardului dumneavoastră și ale destinatarului - Profee vă va sugera automat să le utilizați, ceea ce va reduce și mai mult timpul necesar pentru tranzacție. Fantastic! Este posibil ca viitorul să fi sosit deja și să nu mai fie nevoie să petreceți mult timp și să plătiți comisioane enorme doar pentru a trimite banii câștigați cinstit celor dragi din Republica Moldova!

Este important să țineți cont de faptul că Profee permite transferul de bani doar de pe cardurile băncilor europene în Republica Moldova. Nu se poate trimite bani din cardurile băncilor moldovenești în străinătate sau în interiorul Moldovei. De asemenea, expeditorul trebuie să locuiască, măcar temporar, într-una dintre țările europene și să poată furniza adresa sa de domiciliu și, dacă este necesar, să o confirme. Serviciul a fost conceput inițial pentru cei care locuiesc și lucrează în Europa și trimit bani în Republica Moldova și în alte aproape 60 de țări din lume.

Dacă locuiți în Republica Moldova și primiți în mod regulat bani de la cei dragi din Europa, informații despre această nouă metodă avantajoasă și convenabilă - Profee. Acest lucru va permite expeditorului să economisească semnificativ timp și resurse financiare pentru transferurile internaționale de bani. Astfel, veți primi mai mulți bani, iar aceștia vor ajunge la dumneavoastră mai repede. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării