main logo
2310

Primul desen animat VR din R. Moldova va rula la Expo 2020 Dubai

Primul desen animat VR, realizat în Moldova, a fost inclus în programul național al țării noastre pentru Expoziția Mondială din Dubai, care se va deschide în octombrie 2021.

„Aripi” – o producție a studioului de animație Simpals, va reprezenta una dintre cele cinci zone cheie din Pavilionul Moldovei în cadrul Expo 2020 Dubai. 

Zona „Discover” va fi dotată cu echipament VR special, care va permite vizitatorilor să vizioneze desenul animat.

Expoziția Mondială Expo 2020 Dubai va fi primul eveniment internațional, care urmează să se desfășoare la scară largă după lockdown-ul de lungă durată din cauza pandemiei. 

La expoziție vor participa peste 200 de țări din întreaga lume, inclusiv Republica Moldova. Expoziția va dura 182 de zile și va fi deschisă pentru 25 de milioane de vizitatori.

Vă reamintim că „Aripi” este primul desen animat din Moldova și din întreaga Europă de Est, creat cu ajutorul tehnologiei VR. În premieră, desenului animat a fost derulat în 2019. 

Pe parcursul câtorva ani, desenul animat a primit mai mult de 23 de premii la festivaluri internaționale și, de asemenea, a intrat pe lista Forbes ca unul dintre cele mai bune 50 de proiecte VR din 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării