main logo
981

Primăria Orhei: Renovăm în ritm alert curțile de bloc ale orașului Ⓟ

Locatarii a încă zece blocuri din municipiul Orhei se bucură de curți curate și amenajate. Primăria municipiului Orhei a finalizat lucrările într-un timp record, iar locatarii spun că, practic, nu-și mai recunosc curțile.

Primăria Orhei: Renovăm în ritm alert curțile de bloc ale orașului Ⓟ

În cadrul programului lansat de autoritățile municipiului Orhei a fost modernizată curtea comună a șase blocuri locative din străzile Boris Glavan și  Constantin Negruzzi. 

Aici au fost instalate doua terenuri de joacă pentru copii și au fost amenajate locuri de parcare, iar asfaltul vechi de pe tot teritoriul curții a fost înlocuit cu pavaj modern.

O altă curte de bloc a fost modernizată în strada Iakir, unde sunt amplasate patru blocuri de locuințe. Și aici copiii se vor bucura de un teren de joacă nou, iar pentru automobile au fost create mai multe locuri de parcare. Totodată, a fost făcută și o cale de acces suplimentară în curtea blocurilor pentru situații de urgență.

Localnicii, de la mic la mare, se declară bucuroși de schimbările vizibile din curțile lor și au cele mai mai frumoase cuvinte la adresa Primăriei pentru acest program.

„Deja nu o să-mi mai fie frică să-mi las copilul să se joace cu prietenii în curte. Noul teren de joacă este modern și sigur”, spune o mămică. 

„Am impresia că nici când era nou acest bloc nu a avut o curte atât de frumoasă”, susține o bătrână care locuiește într-un bloc de pe strada Negruzzi încă de când a fost dat în exploatare.

Proiectul de modernizare a curților de bloc din Orhei din acest an prevede modernizarea a 12 curți de bloc. Din 2016, când a fost lansat acest program, și până acum au fost renovate peste 50 de curți de bloc. 

În acest an, Primăria Orhei realizează și un plan ambițios de renovare a tuturor străzilor secundare din oraș. 

Lucrările au început în martie, fiind deja reabilitate capital mai multe străzi secundare, iar altele sunt în reparație. 

Anul trecut, Primăria Orhei a renovat capital toate arterele principale din localitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării