main logo
1393

Porsche Taycan 100% electric: Noi susținem moda sustenabilă Ⓟ

Compania germană Porsche a devenit renumită atât datorită automobilelor sale sportive scumpe pe care le creează și le produce din 1931, cât și datorită SUV-urilor sale de clasă înaltă.

În cadrul unicului eveniment de modă care promovează designerii autohtoni, Moldova Fashion Days, privitorii au avut ocazia să urmărească o colaborare spectaculoasă a două branduri, pentru care protecția mediului contează. Julia Allert designer local, care a preluat tendința globală de modă sustenabilă, ce are drept scop reducerea poluării, prin utilizarea resurselor regenerabile și evitarea supra producerii, alături de Porsche Taycan, mașină 100 % procente electrică.

Compania germană Porsche a devenit renumită atât datorită automobilelor sale sportive scumpe pe care le creează și le produce din 1931, cât și datorită SUV-urilor sale de clasă înaltă. 

O perioadă lungă de timp, mulți credeau că această uzină producătoare de automobile cu siguranță nu va renunța la motoarele sale puternice cu ardere internă în favoarea celor pur electrice. 

Dar nimic  nu se naște din nimic, totul are un lanț de evenimente și procese, precum și un lanț de consecințe... Noi trăim pe acest pămînt pentru noi înșine, pentru faptul ca după noi, cel puțin, să nu fie mai rău. La momentul de față, toți creatorii, inginerii, arhitectorii și designer-ii sunt preocupați de o idee majoră, care ne determină ca o societate matură și responsabilă – ideea de ce va rămîne după noi, căci ceea ce va rămîne după noi, cu siguranță, trebuie să fie mai bun, fără scuze și fără reproșuri de la urmași.

Noul automobil Taycan, marca Porsche, cu zero emisii în atmosferă poate fi dotat cu piele ecologică, iar pentru tapițeria podelei se utilizează fibra ecologică Econyl, având ca materie primă plase de pescuit reciclate.

Automobilul pur electric trebuie să iasă de pe linia de asamblare a unei uzine producătoare pur ecologice, motiv pentru care Taycan se produce în uzine care utilizează energie regenerabilă și care au încălzire pe bază de biogaze. Aceasta ne demonstrează încă o dată faptul că, este imposibil să ajungi la un compromis în a merge mai departe, iar atât produsul, cât și procesul de producere a acestuia trebuie să fie complet ecologic. Acest fapt înseamnă că, orice proces de producere presupune atât îmbunătățirea tuturor ramurilor economice și ecologice, cât și creșterea responsabilității și informării sociale.

Noi și tot ceea ce ne înconjoară suntem interconectați și fără a ști facem o alegere în favoarea unui sau altui lucru în fiecare zi. 

Poate credeți că aceasta este doar o modă, iar tendințele acesteia nu vă privesc ca și celelate tendințe ale sezoanelor actuale...dar credeți-ne dacă în modă ar intra binele și responsabilitatea, acestea ne-ar privi pe fiecare dintre noi, deoarece toate corpurile echidistante se rotesc pe orbite cu un centru comun,  iar centrul nostru este Pămîntul,  menirea noastră fiind protejarea acestuia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării