main logo
1024

Platforma de streaming TV5Monde plus este disponibilă acum și în limba română Ⓟ

TV5MONDE, cea mai mare televiziune în limbă franceză din lume, urmărită de peste 421 de milioane de gospodării de pe întreg mapamondul, lansează în România și în Republica Moldova TV5MONDEplus, platforma sa de streaming în limba franceză, cu interfață și subtitrare în limba română.

Cu peste 2 milioane de vizite pe lună și 7000 de ore de conținut disponibile. Platforma este accesibilă gratuit, pe toate dispozitivele: platformă web, aplicații mobile (iOS și Android compatibile cu Chromecast și AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV și Roku) și Smart TV (LG și Samsung).
Un milion de gospodării din România și din Republica Moldova urmăresc deja canalul TV TV5MONDE EUROPE în fiecare săptămână.

În fiecare săptămână, peste un milion de cămine din România și Republica Moldova urmăresc canalul TV5MONDE EUROPE care este subtitrat în limba română din 2008. Mai mult, timpul de vizionare a programelor canalului a crescut cu 26% în ultimii patru ani, ceea ce arată un interes sporit al românilor și moldovenilor pentru producțiile francofone. Mai mult, implicat pe deplin în viața culturală și educațională locală, TV5MONDE este partenerul celor mai mari evenimente culturale din România precum Festivalul Filmului Francez (FFF), Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul de Film Astra (AFF) și din Republica Moldova - Festivalul Filmului Francofon (FFF) sau Festivalul Internațional Nopțile Pianistice din Moldova - Marea Neagră.
TV5MONDE este, de asemenea, un partener strategic al Alianței Franceze din Moldova, instituție care contribuie de mai bine de 30 de ani la promovarea limbii franceze și a culturilor franceze si francofone în Republica Moldova. 


Pentru a contribui la promovarea multilingvismului, TV5MONDE pune, de asemenea, la dispoziție, platforma sa educațională online „Apprendre et enseigner le français”, disponibilă gratuit pentru toți cursanții și profesorii de limba franceză. 

Lansarea TV5MONDEplus în limba română este, așadar, următorul pas firesc în expansiunea digitală a televiziunii, cu obiectivul de a permite francofonilor și francofililor din România și din Republica Moldova să descopere, printr-o singură interfață, cele mai bune programe în limba franceză.

7 000 de ore de divertisment disponibile pe TV5MONDEplus

TV5MONDEplus este menit ca o ofertă complementară canalului TV. Modul în care oamenii consumă programe media evoluează rapid, cu o cerere de conținut oricând, oriunde și pe orice dispozitiv. TV5MONDEplus răspunde acestei nevoi oferind 7 000 de ore de conținut de prim rang la cerere și gratuit. Catalogul platformei este compus din divertisment general, variind de la cinema (serii, arthouse și scurtmetraje), seriale, documentare, reviste, animație, creații web sau programe pentru copii din întreaga lume francofonă.

Luna aceasta România sărbătorește 30 de ani de la aderarea la Organizația Internațională a Francofoniei

Lansarea în România și în Republica Moldova a TV5MONDEplus are loc în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, organizație care reunește 88 de state francofone, și în care România și Republica Moldova sunt membri cu drepturi depline din 1993 și, respectiv,1997.

Cu această ocazie, Yves Bigot, CEO-ul TV5MONDE se află într-o vizită oficială în România, unde a declarat:

„Rolul nostru ca serviciu public este să oferim acces pentru cât mai mulți francofoni, dar și francofili, grație subtitrarii în limba locală, dar și să împărtășim valorile, creativitatea și talentele Francofoniei, al cărei operator este TV5MONDE. Suntem bucuroși să oferim un nou serviciu pentru vorbitorii de limbă română, care vine în completarea postului TV, reflectând astfel diversitatea și bogăția producțiilor de limbă franceză”.

Despre TV5MONDE

TV5MONDE a fost înființat în urmă cu 40 de ani de guvernele Franței, Belgiei, Elveției, Canadei și Quebecului pentru a promova Francofonia și misiunea acesteia. Astăzi, TV5MONDE reprezintă opt canale de divertisment general din întreaga lume, în 213 țări - inclusiv China, Coreea de Nord, Cuba sau Sudanul de Sud. Există, de asemenea, două canale tematice, un canal pentru copii în SUA, Africa și Orientul Mijlociu - Africa de Nord și un canal de lifestyle disponibil în Asia, SUA și Orientul Mijlociu - Africa de Nord.

În acest moment, peste 421 de milioane de gospodării din întreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5MONDE, iar în cele 24 de țări în care postul de televiziune măsoară ratingurile, postul este urmărit de 62 de milioane de telespectatori în fiecare săptămână. Programele TV5MONDE sunt subtitrate în 13 limbi, inclusiv în limba română din 2008.

 https://www.tv5mondeplus.com/ro  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării