main logo
714

Pariurile pe site-uri ilegale au consecințe grave asupra societății (P)

Suedia cere procesatorilor de plăți din UE să ”stea departe” de operatorii nelicențiați din domeniul jocurilor de noroc.

Pariurile pe site-uri ilegale au consecințe grave asupra societății (P)

Comisia pentru jocuri de noroc din Suedia (Spelinspektionen) a trimis, săptămâna trecută, o notificare în adresa a 170 de procesatori din domeniul plăților din Uniunea Europeană, prin care le cere să rupă orice relații cu site-urile nelicențiate de pariuri sportive și jocuri electronice pe bani, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

”Pariurile pe site-uri nelicențiate pot avea consicențe grave asupra societății, sporesc riscul de spălare a banilor, diminuează veniturile statului din impozite și pot încuraja concurența neloială cu operatorii care activează legal”, se arată în comunicatul Spelinspektionen.

Pentru eliminarea acestor riscuri, autoritățile vor ca toți operatorii din domeniul pariurilor sportive și jocurilor online care oferă servicii pentru clienți din Suedia să dețină o licență și să fie blocați operatorii ilegali. 

Totodată, Suedia avertizează procesatorii de plăți din UE că dacă vor continua să intermedieze plățile dintre operatorii nelicențiați de pariuri sportive și clienți, vor putea fi acuzați de încălcarea Legii privind jocurilor de noroc, respectiv, să suporte consecințele prevăzute de document.
Problema care a juns în vizorul autorităților suedeze este actuală și pentru Republica Moldova.

În țară își desfășoară activitatea mai multe site-uri de pariuri sportive, fără să dețină licență pentru acest domeniu de activitate. Pariurile sportive reprezintă un monopol de stat, este gestionat de Loteria Națională a Moldovei. Singurul portal care deține autorizație pentru betting din Republica Moldova este www.7777.md.

Potrivit unor estimări ale companiilor de plăți din țara noastră, lunar, la site-urile ilegale de pariuri sportive ajung în jur de 200 de milioane de lei. Statul nu primește nimic din acești bani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării