main logo
2567

OrheiLand: Proiectul lui Ilan Șor aduce bucurie cetățenilor țării Ⓟ

„OrheiLand” este cea mai râvnită destinație de vară din țară, unde totul este gratuit. Cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova atrage, zilnic, mii de iubitori de distracție, dependenți de adrenalină și pasionați de povești.

OrheiLand: Proiectul lui Ilan Șor aduce bucurie cetățenilor țării Ⓟ

În weekendul trecut, aproximativ 8.000 de oameni din țară, dar și din străinătate, au petrecut clipe de neuitat la „Orheiland”, proiect lansat la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Potrivit directorului „OrheiLand”, Igor Druță, cel mai mare parc de distracții din țară atrage zilnic până la 4 000 de vizitatori. În zilele de weekend, însă, parcul este arhiplin. 

Sâmbăta trecută, aproximativ 5 000 de copii și părinți și-au petrecut timpul liber, iar duminică, numărul vizitatorilor a fost de aproximativ 8 000 de oameni. În total, aproape 13 mii de oameni au vizitat parcul. 

„Toți vin să se distreze, e plăcut. Noi ne străduim să acordăm toată atenția și să oferim servicii de cea mai bună calitate. Avem oaspeți din toată țara, dar și de peste hotare”, a declarat Igor Druță.

Toboganele gonflabile, trambulinele și spațiile de joacă pentru toate vârstele au fost sunt pline de copii.

„Este minunat. Suntem de la Tiraspol. Am venit pentru prima oară aici. Am avut parte de senzații tari și adrenalină. Am auzit despre acest parc de pe internet. Tare am vrea ca și la Tiraspol să fie așa ceva, accesibil pentru toată lumea, așa cum e la Orhei”, au spus într-un glas câțiva vizitatori ai parcului „Orheiland”.

„Am venit de la Fălești, împreună cu toți copiii. Am patru copii. Demult le-am promis că vom veni aici și mă bucur că am reușit. Ori de câte ori vom avea posibilitatea, vom mai veni aici. Sunt multe echipamente de distracție. Mulțumim celor care au creat toate astea. Copiii vor avea amintiri de neuitat”, a spus un tată a patru copii.

Și orășelul auto, unde sunt mai multe străzi cu semafoare, un post de poliție, precum și magazine auto, a fost plin de piticii care pot juca rolul de șoferi, dar și de pasionații de ciclism. 

Iar în zona „Aqua”, de pe teritoriul parcului „Orheiland”, care include mai multe tobogane de apă, oamenii au ocazia să facă plajă și să se bălăcească.

„Este foarte bine. Am venit de la Bălți. Suntem impresionați! Parcul de la Bălți e simplu, a rămas fără carusele. Aici e foarte frumos, în plus, totul este gratuit. 

Am auzit că totul este fără plată, dar nu-mi venea să cred, până când m-am convins. Ilan Șor este foarte bravo, merită toate laudele. E curat, e extraordinar”, a spus un locuitor al municipiului Bălți.

Printre principalele atracții de la „Orheiland” este și „Căsuța Inversată”. Iubitorii de adrenalină mai pot simți energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate. Tinerii și adulții se pot odihni în spațiile verzi şi la un teren de bowling. În centrul zonei de agrement există și un havuz muzical.

Totuși, atracția de bază, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, rămâne roller-coasterul de tip american, construit în Italia special pentru „OrheiLand”. 

Acesta are lungimea traseului de 350 de metri, înălțimea unui bloc cu cinci etaje - 10 metri și lățimea de 17 metri și a fost deliciul vizitatorilor și în anii precedenți. La fel de solicitat este și mega-caruselul „Star Tower”, singurul din țară și unul dintre puținele existente în regiune.

„E foarte fain la roller-coasterul. E ca și cum ai zbura. Sunt pentru prima oară aici. Îmi place foarte mult. Sunt multe echipamente de distracție pentru copii. Am venit tocmai din Rusia, în vizită la rude, și am ajuns și la „Orheiland”. Noi nu avem așa ceva acolo unde locuim. În plus, în Rusia nu avem niciun parc de distracții unde totul să fie gratuit”, a spus o turistă.

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la inițiativa căruia a fost construit „Orheilad”, își exprimă mulțumirea că acest parc a devenit o poveste de succes pentru fiecare cetățean al țării noastre, iar orașul Orhei este lider la capitolul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii și a celor sociale.

„Sunt bucuros să constat că mii de familii își petrec timpul liber frumos, acasă, și că au parte de condiții și privilegii ca cei din țările europene. „Orheiland” este proiectul meu de suflet. De la an la an, devine tot mai vizitat de oameni frumoși și dornici de distracție. Sunt mândru că pentru tot mai mulți oameni acasă înseamnă orașul Orhei. 

Îl îndemn pe fiecare politician din această țară să coboare de la vorbele și declarațiile tari de pe Facebook, la fapte și realizări concrete. Fiecare dintre aceștia să facă măcar câte un proiect, precum este „Orheiland”, așa cum am făcut eu. 

Partidul „ȘOR” a demonstrat ani în șir că lucrează pentru oameni. Vom continua în același ritm, pentru că la asta ne pricepem cel mai bine”, a menționat Ilan Șor.

Iar primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că menirea parcului „Orheiland” este să aducă zâmbete pe chipul celor mici, cei care sunt viitorul nostru, al țării. De asemenea, edilul a spus că este mândru că această perlă din inima Moldovei aduce fericirea pentru mii de copii.

Amintim că „OrheiLand” a fost inaugurat în 1 iunie 2018, fiind unul din cele mai mari și mai populare proiecte lansate la inițiativa primarului orașului Orhei de atunci, deputatul Ilan Șor. Anul acesta, startul sezonului estival la cel mai mare parc de distracții a fost dat în 6 iunie. 

Copii din toate colțurile țării au fost întâmpinați de către animatori și personaje din desenele animate îndrăgite. Oaspeții sunt așteptați la „Orheiland” în fiecare zi. 

Luni, parcul activează între orele 16:00 și 22:00, iar de marți până duminică de la ora 10:00 până la 22:00.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării