main logo
5782

Orașele cu cel mai mare nivel al fericirii din România: Unde e cel mai bine să trăiești

De-a lungul timpului, omul a încercat să răspundă la întrebarea "Ce este fericirea?" și, cu siguranță, vor mai trece multe generații până când vom găsi o definiție perfectă.

Orașele fericirii din România: Unde e cel mai bine să trăiești

În ciuda acestui fapt, sociologii moderni folosesc tehnici și indici speciali pentru a măsura gradul de fericire al unui individ sau al unei comunități. Prin urmare, chiar dacă nu putem găsi o definiție universală a fericirii, putem măsura și evalua gradul de fericire dintr-un anumit context.

Astfel, noi am studiat acest subiect și venim cu niște dezvăluiri interesante. 

Care sunt orașele fericirii din România și cărui fapt se datorează acest lucru?

Cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, sărbătorită în fiecare an pe 20 martie, este important să analizăm orașele din România unde nivelul de fericire este cel mai înalt. Aceste orașe nu sunt doar locuri în care oamenii sunt mai fericiți, ci și zone în care proprietatea imobiliară a crescut semnificativ în ultimii ani.

Potrivit barometrului privind calitatea vieţii la oraşe, realizat de Banca Mondială, există nouă orașe în România, în care nivelul de satisfacție depășește 90%. 

În primul rând, Cluj-Napoca este un oraș care a înregistrat o creștere impresionantă a pieței imobiliare în ultimii ani. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că este considerat cel mai fericit oraș din România, cu un nivel de satisfacție al populației ce depășește 97%. 

Conform studiilor, nivelul ridicat de educație și cultură din Cluj-Napoca, precum și mediul de afaceri în dezvoltare, sunt factori care contribuie la starea de bine a locuitorilor săi. În plus, acest oraș a atras multe investiții, în special în zona tehnologică, ceea ce a dus la creșterea pieței imobiliare. În 2023, trendul pieței imobiliare din Cluj-Napoca va rămâne în continuare ascendent.

Un alt oraș care se bucură de un nivel ridicat de fericire și a atras o atenție deosebită din partea investitorilor este Timișoara, care a fost desemnat "Capitala Culturală Europeană" în 2021 și are unul dintre cele mai ridicate standarde de viață din țară, iar potrivit studiului, locuitorii acestuia au un nivel de satisfacție de 92%. 

În plus, Timișoara este un important centru economic, cu un număr mare de companii multinaționale care își au sediul aici. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care proprietățile imobiliare din Timișoara sunt atât de căutate. În 2023, se așteaptă ca trendul pieței imobiliare să rămână în continuare ascendent, cu o creștere semnificativă a prețurilor.

Sibiul este un alt oraș în care nivelul de fericire este ridicat - 89%. Acest oraș istoric din Transilvania are o cultură și o istorie bogată și este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România. 

Sibiu are, de asemenea, o economie înfloritoare, cu multe companii care își au sediul aici și cu un număr mare de turiști care vin să viziteze orașul. Experții în domeniul imobiliar prognozează că,  2023, trendul pieței imobiliare să rămână în continuare ascendent.

Orașele din România cu cel mai ridicat nivel de fericire sunt, în general, orașe cu o economie puternică și cu multe oportunități de job, studii și dezvoltarea unei afaceri. Dacă doriți un mediu de trai confortabil, plăcut și fericit, acum aveți posibilitatea să vă găsiți proprietatea de vis în orașele României, care au un nivel de fericire înalt, prin intermediul platformei 999.ro. Aici găsiți sute de oferte de apartamente, case ori terenuri, pentru orice buzunar și așteptări. 
Mai multe detalii, oferte găsiți pe agregatorul de anunțuri 999.ro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării