main logo
1254

Orange oferă doi ani de Internet gratuit pentru 35 de școli Ⓟ

24864 elevi și 1721 profesori din 35 de instituții de învățământ din 19 localități din țară vor beneficia timp de doi ani de Internet fix gratuit de la Orange Moldova.

Conectarea instituțiilor educaționale la Internet de mare viteză este realizată în cadrul proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta”, lansat de Orange la sfârșitul lunii martie a anului curent. Investiția totală a companiei în acest proiect, depășește suma de 1,2 milioane lei.

Orange va asigura conectarea școlilor printr-un punct de acces și un router inclus și va oferi Internet cu viteză de până la 1 Gbps pentru 24 de luni. Școlile beneficiare se vor bucura și de asistență tehnică pentru buna funcționare a rețelei pe toată durata proiectului. La expirarea celor 24 luni, instituțiile de învățământ vor putea accesa în continuare serviciile Orange, la preț special.

În cadrul proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta”, s-au înscris 111 școli din toată țara.  Beneficiare ale acestuia au fost selectate instituțiile care au întrunit criteriile de eligibilitate și aplicare, anunțate la lansarea proiectului. Printre acestea se enumeră: localizarea instituțiilor de învățământ în raza de acoperire a serviciilor fixe Orange Moldova și angajamentul acestora de a conecta din resurse proprii prin cablu sau rețea Wi-Fi cel puțin 5 săli de clasă sau un etaj.

Lista instituțiilor de învățământ din țară care vor beneficia de Internet gratuit de la Orange Moldova o gasiti pe acest link www.orange.md/Lista_scoli_finaliste.

Prin proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta” Orange Moldova îşi reconfirmă angajamentele asumate în planul strategic Engage2025 și continuă să investească în facilitarea accesului la Internet a sistemului educațional. Proiectul eficientizează procesul de studii și extinde modalitățile interactive în cadrul orelor, ajută la sporirea incluziunii digitale a elevilor şi profesorilor din toată ţara. 

Conectarea instituțiilor educaționale la Internet de mare viteză este una dintre direcțiile strategice stipulate în Memorandumul de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație”, semnat între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii de Internet.

Partenerul de implementare al proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta" este Centrul de Informații Universitare. Despre alte informații privind proiectul, pot fi aflate la numărul de telefon: 068220076 sau la eac@eac.md

Mai multe detalii despre proiectele de incluziune digitală dezvoltate de Orange Moldova, pot fi găsite pe http://www.orange.md/digital

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării