26 august, 16:15
1 362
0
Ofertă de 1 septembrie 2020: Cum să felicităm profesorii în siguranță Ⓟ
26 august, 16:15
1 362
0

Săptămâna viitoare, în mod tradițional, primul sunet va răsuna în toată țara. Acum, copiii vor trebui să învețe în conformitate cu noul regulament, iar profesorii vor trebui să se adapteze la noile condiții de muncă.

Potrivit Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, procesul educațional din Moldova va fi reluat începând de săptămâna viitoare. 

În același timp situația cu COVID-19 nu este una îmbucurătoare. Au fost făcute ajustări nu numai în procesul educațional, ci și în sistemul de comunicare între elevi și profesori.

În special, acum toate școlile vor funcționa în conformitate cu instrucțiunile autorităților, respectând măsurile anti-COVID:

- distanța dintre elevii din clasă de cel puțin 1,5 metri;

- este obligatorie achiziția dezinfectanților, măștilor și diverselor soluții alcoolice pentru curățarea tuturor suprafețelor din clădire;

- purtarea măștilor de către elevi și profesori este, de asemenea, obligatorie;

- izolarea copilului dacă temperatura lui crește peste 37 de grade;

- interzicerea tuturor experimentelor în laborator la orele de chimie și fizică;

- orele de educație fizică se vor petrece numai în aer liber, etc.

De asemenea, careurile tradiționale au fost anulate, privând astfel elevii de posibilitatea de a-și felicita solemn profesorul pe 1 septembrie și de a-i oferi flori în semn de respect și recunoștință. 

Orice adunare în masă a oamenilor astăzi este interzisă, astfel încât părinții au început să comande buchete pentru profesori online, în calitate de cadou, în florării. 

Avantajul este faptul că curierii îmbrăcați la costum livrează flori în toată țara: oferă solemn buchete profesorilor, respectând toate măsurile de securitate necesare. 

Puteți face o astfel de comandă de flori de exemplu pe site-ul companiei Moldflowers moldflowers.md, care oferă livrare rapidă atât la Chișinău, cât și în toată țara. Acest mod de a felicita un profesor este din ce în ce mai popular.

În același timp, decizia autorităților cu privire la activitatea deplină a școlilor este încă în discuție, întrucât ei recunosc că în ultimele săptămâni numărul cazurilor din țară s-a dublat, ceea ce înseamnă că în orice moment instituția de învățământ poate opta pentru predarea online, dacă în școală vor fi depistate noi cazuri de COVID-19.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter