main logo
1232

Noile vinuri rose de la Carlevana Winery (P)

Compania „Carlevana Winery” a lansat pe piață două vinuri roze în seria Renaissance.

În unul dintre ele putem observa cum se manifestă soiul de struguri Cabernet Sauvignon, iar în celălalt, cum se manifestă combinația inedită dintre soiurile de struguri Merlot și Rara Neagra în Moldova. 

Care vin este mai bun? Trebuie degustate ambele pentru a putea savura diferența. De fapt, vinurile sunt vii și fiecare are personalitatea sa. 

Vin sec roz Cabernet Sauvignon Rose, 2018

Soiul de strugurii Cabernet Sauvignon au fost crescuți pe podgoriile proprii ale companiei „Carlevana Winery”, din apropierea satului Merenii-Noi. 

Acești struguri au fost culeși manual când erau foarte copți, din acest motiv, conținutul de alcool este 14% vol. Astfel, alcoolul sa integrat foarte bine în corpul vinului.

La producerea acestui vin roz se folosește ravacul și prima fracție de presă. Pentru obținerea vinului roz de culoare elegantă, se utilizează procedeul tehnologic, care se numește „criomacerarea”.

Suntem obișnuiți cu faptul că vinurile roșii din soiul de struguri Cabernet Sauvignon prezintă un caracter masculin puternic și o forță naturală, însă vinul roz are cu totul un alt aspect. 

Aici prezintă trăsături fine și romantice: regele tuturor vinurilor roșii Cabernet Sauvignon, își dezvăluie înfățișarea dintr-un alt unghi.

Vinul Cabernet Sauvignon Rose, 2018 are o culoare de roz somon. Aroma fină cu note de căpșună, coacăză și coarne de pădure, iar pe fundal pătrund nuanțe slabe de lămâie. 

Acest vin se caracterizeaza prin aciditate placută, gust catifelat cu nuanțe de portocală și coarne de pădure.

Vin sec roz Merlot – Rara Neagră Rose, IGP “Codru” 2018

Acesta este vinul din regiunea cu indicație geografică protejată „Codru”, adică este fabricat în conformitate cu respectarea cerințelor specificate în Legea Viei și Vinului.

Vinul roz Merlot – Rara Neagră IGP “Codru” este un tandem unic între un soi de origine francez și altul autohton. La producerea acestui vin roz sa folosit același procedeu tehnologic ca și în cazul producerii vinului roz Cabernet Sauvignon Rose.

Am avut drept scop să producem un vin frumos, elegant și aromat. Ne-a reușit”, spune Constantin Garaba, vinificatorul de la „Carlevana Winery”.

În buchetul fin al acestui vin roz Merlot – Rara Neagră Rose IGP “Codru” se împletesc armonios note de fructe exotice, mure și coacază roșie. Se remarcă printr-o aciditate placută, ce îi dăruiește prospețime și gust suav cu note de capșună, caise și coarne de pădure.

Cu ce se servește?

Aceste vinuri roze se asortează bine cu salate ușoare, fără maioneză. E mai bine dacă salatele sunt condimentate cu ulei vegetal. În plus, vinul roze se asortează perfect cu pateuri și fructe de mare.

Savurați vinul roz Cabernet Sauvignon Rose și vinul unic roz Merlot-Rară Neagră Rose cu IGP "Codru" de la Carlevana Winery la temperatura de 10-12 oC.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării