main logo
1987

Newton House: De ce este importantă calitatea materialelor de construcții în alegerea unui apartament Ⓟ

Atunci când investești într-un apartament modern, vrei să ai siguranța unei case construite cu bună-credință. Iar calitatea acesteia depinde, desigur, de calitatea materialelor de construcție. Există o corelație directă între calitatea întregului proiect și materialele folosite.

Materialele de construcții contribuie direct la calitatea și confortul viitorului apartament sau “culegi ceea ce semeni”

Folosirea materialelor de înaltă calitate este un indicator că întregul proiect imobiliar respectă standardele de rigoare. Cine a cumpărat un apartament într-o clădire nouă, știe că nu toate blocurile sunt construite la fel. Unele detalii ce par neînsemnate la prima vedere ne pot face să regretăm achiziția făcută pentru mult timp înainte. Și pe bună dreptate, locuințele și spațiile comerciale realizate din materiale calitative creează un mediu potrivit din toate punctele de vedere – atât funcțional și durabil, cât și sigur. 

Deoarece siguranța clienților este prioritatea numărul 1 – NEWTON HOUSE Grădina Botanică a investit în materiale la cele mai înalte standarde ale calității

  • Zidărie exterioară K-Bloc cu argilă expandată, garanția unei case calde și sigure

Structura complexului rezidențial NEWTON HOUSE Grădina Botanică este construită din cadre din beton cu zidărie din argilă expandată K-bloc. În comparație cu clădirile construite din beton aerat (BCA), pereții clădiți din K-bloc sunt mai ecologici, mai rezistenți și au o izolație fonică mult mai bună. Pereții construiți din K-Bloc au rezistență la fisuri (pereții din BCA formează crăpături din primul an), sunt capabili să suporte greutăți, țin bine un cui, chiar și fără dispozitive de fixare.

La baza argilei expandate este un material natural, astfel pereții construiți nu emit toxine și alte substanțe nocive pentru oameni. Cărămida K-Bloc este de 4 ori mai bun termoizolant decât cărămida roșie. Mai mult, materialul are capacitatea de a reține căldura, are rezistență mecanică superioară, este ignifug – rezistent la foc și poate fi expus la flacără deschisă pentru o lungă perioadă de timp. O clădire construită din pereți K-bloc poate rezista până la 300 de ani. Pe lângă rezistență și durabilitate, materialul influențează pozitiv umiditatea aerului, asigură absența curenților de aer, nu se creează crăpături în perete și rezistă oricăror condiții meteorologice. De asemenea, are caracteristici excelente de izolare acustică, datorită aerul conținut în agregatele ce furnizează argila cu proprietăți speciale de blocare a sunetului. Mai mult, argila expandată garantează izolarea permanentă, durabilă, naturală, fără cusături, rezultând un confort termic îmbunătățit. Ceea ce înseamnă garanția unei case trainice, calde și, bineînțeles, economii frumoase la facturile de gaz și energie electrică. 

  • Geamuri cu 5 camere – varianta optimă pentru durabilitate și confort

Toate apartamentele NEWTON HOUSE Grădina Botanică sunt prevăzute cu ferestre mari panoramice cu un design elegant, certificate 100% în Europa. Acestea au pierderi minime de căldură pe timp de iarnă, iar vara nu permit pătrunderea căldurii estivale. Tâmplăria de calitate excepțională cu 5 camere are la bază sticlă 4S (4 anotimpuri) + Low-E ceea ce oferă protecție împotriva razelor solare ultraviolete și împotriva efectului de seră. Datorită profilelor de tâmplărie cu un coeficient termic ridicat oferă și o izolație fonică foarte bună și senzația plăcută de liniște în casă. Totodată, au vizibilitate foarte bună, asigură acces vizual la exterior, permit intrarea luminii naturale și aerisirea optimă a camerelor, protejând de praful și zgomotele din exterior.

  • Tehnologie europeană de izolare a pereților pentru liniște și performanță fonică optimă

În locuințe este utilizată tehnologia europeană de izolare acustică a pereților dintre apartamente la fel de performantă ca în camera unde se înregistrează voci. Datorită celor 2 straturi de cărămizi K-Bloc și a izolării fonice sunetul rămâne în cărămidă, iar în locuință domină liniștea. Aceasta oferă o performanță fonică mai ridicată, o senzație plăcută de armonie, indiferent de zgomotele vecine sau chiar și atunci când copii se joacă, aparatele de uz casnic funcționează, iar vecinii au animale de companie.

  • Tehnologie europeană de izolare vibroacustică a pardoselii pentru senzație de liniște deplină

Apartamentele NEWTON HOUSE Grădina Botanică vor fi dotate cu pardoseli izolate vibroacoustic prin tehnologie europeană. Pe lângă stratul de șapa, este adăugat stratul termoizolant, apoi un strat adițional de izolator vibro-acustic și la final pleșeul monolit. Tehnologia oferă protecție împotriva sunetului de la aparatele de uz casnic, pași, căderea și mișcarea bruscă a obiectelor, lătratul câinilor, jocul zgomotos al copiilor, zgomotul vecinilor sau orice alt sunet. 

  • Pereți în 3 straturi între apartamente

Pereții despărțitori dintre apartamentele NEWTON HOUSE Grădina Botanică vor fi în trei straturi, oferind stabilitate și longevitate clădirii. Datorită densității materialului, pereții se comportă excepțional din punct de vedere fonic și sunt bine izolați termic. 

  • Izolarea fațadei cu vată bazaltică  
Materialul termoizolant folosit pentru fațada complexului este din vată bazaltică. Ordinea materialelor este cărămida K-Bloc, izolația cu vată bazaltică, adeziv, plasa din fibră de sticlă, adeziv și stratul de grund aplicat înainte de finisaj. Vata bazaltică este alcătuită din milioane de fibre și fixează stratul de aer — în rezultat, încăperea este bine protejată împotriva frigului pe timp de iarnă și a căldurii în perioada estivală. Vata bazaltică este un material ignifug rezistent până 800 °C, în consecință, nu arde și nu propagă focul, ci îi încetinește înaintarea. Energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic – așadar ai cel mai confortabil microclimat în apartament. Totodată, ai o acustică excelentă, deoarece se reduce zgomotul exterior. 

Toate aceste materiale de construcții utilizate în clădirile NEWTON HOUSE Grădina Botanică contribuie în mod direct crearea unui proiect imobiliar energoeficient, care de altfel va fi primul și unicul complex rezidențial din Republica Moldova cu certificare Green la nivel european. Sau cu alte cuvinte, rezidenții complexului se vor bucura de traiul în prima clădire energoeficientă certificată de către Green European Council din țară.

Astfel, obții garanția unei locuințe trainice, sigure, calde și de la calitatea pe care o așteptai. Află mai multe detalii despre proiect la numărul 076 01 50 71 sau programează o vizită la oficiul de vânzări (str. Grădina Botanică 18) și accesează site-ul: newton.md/botanica

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării