main logo
7908

Nazoferon te protejează de orice virus Ⓟ

Nazoferon este un medicament antiviral cu acțiune locală, care poate bloca multiplicarea virusului în nazofaringe. Recomandat pentru prevenirea infecției, precum și pentru tratamentul în primele zile de boală. Permis pentru adulți și copii de la o lună.

Interferonul este arma de apărare a organismului împotriva infecțiilor virale.

Multe infecții virale sunt transmise pe cale aieriană sau aer-picătură - gripă, adenovirus, virus RS, coronavirus etc. Aceasta înseamnă că locul de intrare, fixare și reproducere primară a acestor viruși este mucoasa nazofaringiană. Astfel, dacă reușim să oprim înmulțirea virusului în nazofaringe, putem evita răspândirea lui și dezvoltarea unor forme severe de boală.

Pentru aceasta, în mucoasa nazală există mecanisme naturale de apărare, cele mai importante fiind interferonii. Interferonii nu permit fixarea virusului, blochează replicarea (înmulțirea) acestuia, activează celulele care nimicesc virușii (limfocitele), precum și producerea de anticorpi locali de protecție. Cel mai „puternic” în acest sens este considerat alfa-interferonul de tip 2.

Nazoferon este interferon cu efect protector maxim

În farmaciile din Moldova, puteți găsi Nazoferon sub formă de picături și spray nazal. Până de curând, acest medicament a fost distribuit gratuit (la indicația medicului) copiilor cu vârsta sub 18 ani. Conține interferon alfa-2b uman recombinant. Medicamentul posedă efecte antivirale, antiinflamatorii și imunomodulatoare. Activitatea antivirală se datorează capacității sale de a suprima replicarea virușilor în celulă, iar efectul imunomodulator este asociat cu inducerea sintezei de citokine care distrug virusul.

Prin urmare, Nazoferon este recomandat atât pentru PREVENIREA molipsirii, cât și pentru TRATAMENT în primele zile ale bolii.

Cum se utilizează Nazoferon

Picăturile Nasoferon pot fi administrate copiilor de la 1 lună, iar Nazoferon sub formă de spray - de la 1 an. Adulții pot utiliza ambele forme ale medicamentului. Dozajul depinde de vârstă și este descris detaliat în instrucțiune.

Pentru a reduce riscul de infecție, sunt suficente doar 2 picături sau 1 puf în nas înainte de a ieși din casă, de a merge la magazin, școală, grădiniță și alte locuri potențial „periculoase”.

Dacă bănuiți că dumneavoastră sau copilul ați fost în contact cu o persoană bolnavă, atunci ar trebui să utilizați Nazoferon în doze de vârstă de 2 ori pe zi timp de 5-7 zile.

În prezența simptomelor bolii, Nazoferon trebuie utilizat în doze mai mari, în scop de tratament: 2-3 picături sau 1-2 pufuri în nas la fiecare 4 ore.

Avantajele Nazoferon

• Medicament studiat cu eficacitate dovedită

• Fiind identic cu interferonul uman natural, este perfect tolerat și nu dă reacții adverse

Poate fi folosit zilnic timp îndelungat (în scop preventiv)

• Aprobat pentru utilizare la copii, începând cu vârsta de la 1 lună (sub formă de picături)

Eliberat fără prescripție medicală, în orice farmacie din Moldova

• Preț accesibil (aproximativ 85 lei)

Utilizare convenabilă (picături, spray)

Asigurați-vă că în această perioadă dificilă Nazoferon este întotdeauna la îndemână acasă.

Protejați ce aveți mai scump – pe cei dragi!

Importator în Republica Moldova- compania Esculap-Farm. 

Telefon de contact:+373 (22) 49 79 99

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării