main logo
4057

MoneyTo: Transferuri de bani din Marea Britanie în Moldova ®

Întâlnirea cu Vasile la Londra a fost neașteptată. Cândva eram vecini la Chișinău, dar nu l-am văzut de când a plecat. Vasile mergea la magazin după un cadou pentru ziua de naștere a fiicei sale. Am mers împreună puțin.

MoneyTo: Transferuri de bani din Marea Britanie în Moldova ®

Mi-a spus că lucrurile îi merg bine. Lucrează tâmplar și câștigă bine într-o mică companie engleză. Acasă îi sunt doar părinți, cărora le trimite bani în mod regulat. “Probabil nu îți este convenabil”, am întrebat eu. "Nu", a spus fostul vecin, "mi-am dat deja seama cum și în ce valută este mai profitabil să fac un transfer".

Vasile Bercaru a plecat la muncă în Marea Britanie la începutul anilor 2000. Timp de 15 ani a încercat o varietate de moduri de a transfera bani - de la servicii poștale și bancare la online. "Acum știu sigur", spune Vasile, "cel mai important lucru este să nu plătești mai mult și să nu pierzi ceea ce ai câștigat pentru familie".

Vasile împarte pierderile în fizice, de timp și bani. "De ce părinții mei ar trebui să alerge prin oraș în căutarea celui mai convenabil curs valutar, dacă există alte opțiuni, mai profitabile pentru a primi bani?", își explică Vasile punctul de vedere. Anume aceste bătăi de cap le numește pierderi fizice. Din cauza cozilor interminabile și a tuturor cerințelor, care iau mult timp, Vasile a renunțat și la transferurile bancare.

"Când au apărut operatorii online de transfer de bani, s-au rezolvat toate problemele", își amintește Vasile Bercaru. - Au apărut din ce în ce mai mulți, serviciile erau mai accesibile, rămăsese doar să-și dea seama cum să le folosească cât mai profitabil. Și iată deja de câțiva ani trimit lire sterline din Marea Britanie în Moldova, iar părinții mei îi primesc în lei".

Vasile deja știe foarte bine cum funcționează sistemul și mi-a confirmat asta prin cifre.

De exemplu, trebuie să transfer o sută de lire sterline în Moldova, pentru a fi primiți în lei. Fiecare operator de transfer de bani își stabilește propriul comision pentru serviciul și cursul de schimb intern. De aceea, pentru a alege cel mai bun serviciu online, trebuie să fii atent la criteriul: suma care urmează să fie primită. El ține cont atât de comisionul de transfer, cât și de cursul de schimb de la o valută la alta.

Cele mai simple și mai comode transferuri cu plată în lei sunt oferite, astăzi, doar de două companii - Western Union și MoneyTo. Și iată cât costă să transferăm în Moldova o sută de lire sterline.

Cursul valutar în sistemul MoneyTo a fost de 1 GBP = 22.0738 MDL, comision 1 £, suma care va fi primită 2185.31 MDL pentru 100 £.

Rata de schimb în sistemul Western Union a fost de 1 GBP = 21.1186 MDL, comision 9.90 £, suma care a primit 1902.78 MDL pentru 100 £.

Aceasta înseamnă că, dacă transferi 100 de lire sterline prin MoneyTo, destinatarul din Moldova va primi cu 282,53 de lei mai mult. Diferența este palpabilă.

Cum se întâmplă asta? În primul rând, datorită dimensiunii comisionului pentru serviciu. La MoneyTo este de 1 liră, la Western Union 9.90 de lire sterline.

Al doilea factor determinant este cursul de schimb din cadrul sistemului de transferuri bănești. La MoneyTo, după cum vedem, rata este mai favorabilă decât la bancă.

Serviciile financiare moderne, cum ar fi MoneyTo, lucrează mai flexibil cu valuta: o cumpără în momentul în care clientul efectuează transferul.

Pentru a înțelege diferența dintre cursurile de schimb, să comparăm ofertele celor cinci servicii online principale, care efectuează plățile în euro.

Sistem de plăți

Curs valutar intern

Comision 

Suma disponibilă

MoneyTo

1 GBP = 1.1170 EUR

110.59 Euro

Small World

1 GBP = 1.1111 EUR

110.00 Euro

MoneyGram

1 GBP = 1.0714 EUR

6.50£

100.17 Euro

OpalTransfer

1 GBP = 1.0957 EUR

108.47 Euro

Azimo

1 GBP = 1.1131 EUR

2.99£

107.98 Euro

Suma maximă de plată de la lire la euro este obținută și din serviciul online MoneyTo: 110,59 euro. La convertirea în lei va fi - 2 176,4 lei (la cursul uneia dintre cele mai importante bănci din Moldova). Aceasta este cu aproape nouă lei mai mică decât dacă trimiți imediat un transfer prin MoneyTo, cu o conversie directă în lei. Dar opțiunea de plată în euro este perfectă pentru cei care colectează bani, de exemplu, pentru a cumpăra un apartament sau pentru a-ți plăti studiile în străinătate.

Metoda lui Vasile Bercaru este simplă și sigură: să alegi un serviciu financiar de care ai nevoie de pe internet este ca și în cazul unei cămăși într-un magazin – trebuie să încerci și să examinezi toate etichetele de șapte ori și abia apoi să plătești și să te îmbraci cu plăcere. 

Operatorii de transfer de bani online oferă toate informațiile pe site. Acolo există, de asemenea, calculatoare clare și posibilitatea de a contacta un consultant. Deci, clienților le rămâne doar să economisească bani pentru ei și pentru cei dragi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării