main logo
1002

Mogo: Femei care au schimbat fața industriei automotive Ⓟ

Femeia poate tot ce face bărbatul, dacă nu chiar mai mult. Deși de-a lungul istoriei, reprezentanții sexului puternic le-au spus femeilor să stea departe de industria constructoare de mașini, când asta le-a oprit?!

În ajun de ziua internațională a părții frumoase a omenirii, vă prezentăm o listă a femeilor care nu doar au activat cu succes în domeniu, ci și au provocat adevărate revoluții în industria automotive.

Bertha Benz

Se spune că în spatele oricărui bărbat de succes stă o femeie. Este și cazul inventatorului automobilului, Karl Benz, care nu ar fi reușit niciodată să atingă culmile succesului dacă nu o avea pe Bertha, soția sa, care, în 1888, a efectuat prima cursă lungă cu automobilul, atrăgând atenția oamenilor față de invenția soțului. O fire aventuroasă și independentă, Bertha Benz și-a făcut bagajele, i-a urcat pe cei doi fii în mașinăria fabricată de Karl și a pornit, fără să-și înștiințeze soțul, într-o călătorie de peste 100 de kilometri până în orașul în care locuia mama sa. Femeia a demonstrat fiabilitatea invenției lui Karl Benz și chiar a îmbunătățit-o, recomandându-i soțului mai multe modificări necesare. De exemplu, ea a identificat necesitatea celei de-a treia viteze pentru teren deluros și a efectuat modificări la sistemul de frânare. De asemenea, ea este autoarea primei revizii tehnice a mașinii. Nu se știe cum ar fi arătat industria automotive dacă nu era Bertha Benz, însă cert este că, atunci când vorbim despre invenția mașinii, numele ei trebuie să se regăsească alături de cel al lui Karl Benz.

Dorothee Pullinger 

 Dorothee Pullinger a fost nu doar una dintre primele femei designer de mașini, ci și cea care a pus accent pe necesitățile femeilor. Deși inițial nu i se dădeau șanse de a-și demonstra talentul, în primul rând din cauza faptului că nu era bărbat, aceasta a primit șansa să lucreze la producția unui nou model Galloway. Mai compact decât majoritatea mașinilor de pe piață, dar și cu alte modificări, precum o poziție mai ridicată a scaunelor, volanul mai mic, dar și o portieră mai spațioasă, modelul a atras imediat atenția șoferițelor. De asemenea, Dorothee Pullinger este cea care a amplasat frâna de mână chiar lângă scaunul șoferului și a instalat oglinda retrovizoare.

Mary Anderson

 Mary Anderson este cea căreia trebuie să-i fim recunoscători pentru că putem conduce în zilele ploioase. Femeia a patentat primele ștergătoare de parbriz în 1903, după ce a observat cum un șofer a fost nevoit să țină panourile ferestrelor din față deschise pentru a putea vedea drumul din cauza lapoviței. Primele ștergătoare de parbriz erau activate manual, iar cele automate au fost fabricate tot de o femeie, pe nume Charlotte Bridgwood. 

Florence Lawrence

Florence Lawrence a fost un star de cinema și fiica inventatoarei Charlotte Bridgwood. Desemnată ca fiind prima stea a cinematografiei mute, Florence a avut o carieră fabuloasă, jucând în peste 300 de filme. Cu toate acestea, e mai puțin cunoscut faptul că ea a fost și inventatoare în domeniul auto, dezvoltând prima semnalizare auto. “O femeie trebuie să fie capabilă să-și repare singură mașina. Poate fi destul de curioasă să investigheze fiecare sunet al mașinii sale și să-l remedieze, dacă e cazul”, era de părere Florence.

Helene Rother

 Helene Rother era deja o figură proeminentă în industria producătoare de bijuterii din Paris când izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial a obligat-o să traverseze Atlanticul și să se refugieze în SUA. Acolo și-a descoperit adevăratul potențial. A devenit rapid prima femeie designer interior al mașinilor în cadrul concernului General Motors, după care și-a deschis propriul studio de design automobilistic. Câțiva ani mai târziu, a început să lucreze pentru American Motors Corporation (AMC), transformând de una singură conservatorul producător de automobile în unul dintre cei mai șic din acele timpuri.

Aceste femei remarcabile au făcut automobilele mult mai comode și accesibile pentru toți, așa că oricine poate acum să-și achiziționeze propria frumusețe pe patru roți. La Mogo găsești soluții de finanțare pentru a-ți îndeplini visul!

Nu ai nevoie decât de buletin de identitate și permis de conducere, iar drumul spre mașină se face în patru pași:

● Alegi mașina;

● Evaluezi condițiile creditului, folosind calculatorul de credit auto de pe mogo.md;

● Completezi on-line cererea de creditare;

● Semnezi contractul.

Mogo acordă până la 300.000 de lei pe un termen de până la 60 de luni. Ești interesat? Depune o cerere chiar aici.

Totodată, Mogo sărbătorește Ziua Internațională a Femeii cu o ofertă specială. În perioada 6-17 martie, reprezentantele sexului frumos care contractează un împrumut pentru procurarea propriului automobil primesc gratuit un rezervor plin cu combustibil, în valoare de 1.000 lei!

Mogo – partenerul de încredere pentru finanțarea auto!

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării