main logo
987

Mobiasbanca OTP Group: Expansiunea grupului bancar OTP Bank continuă Ⓟ

OTP Bank - cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est, a semnat la final de mai, un acord de achiziție în proporție de 100% a băncii slovene Nova KBM, inclusiv a sucursalelor acesteia.

Achiziționarea Nova KBM, semnifică pentru OTP Group continuarea expansiunii în regiune și consolidarea stabilității. Proaspăt alăturată grupului, Nova KBM (Nova Kreditna Banka Maribor) a aparținut anterior, în proporție de 80% - Apollo Global Management și 20% - BERD.

Datorită structuri eficiente, atât economice cât și juridice, Grupul OTP furnizează serviciile sale financiare universale prin intermediul mai multor subsidiare în 11 țări. Recenta achiziție este cea mai semnificativă din istoria OTP Group, întrucât garantează Grupului poziția de lider pe piața Sloveniei (atât în împrumuturi, cât și în depozite), cu o pondere de aproape 30%.

După obținerea tuturor aprobărilor de reglementare, tranzacția urmează a fi finalizată în al doilea trimestru al anului viitor.


OTP Group este un grup bancar important la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic peste 20 milioane de clienți din 11 țări. 

Mobiasbanca – OTP Group s-a alăturat grupului OTP în vara anului 2019. Fiind o bancă sistemică cu peste 30 de ani de experiență pe piața din Moldova, care oferă o gamă completă de servicii pentru 8.000 de companii și 165.000 de persoane fizice prin 52 de sucursale în toată țara. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării