main logo
1290

Mirax: De ce ai nevoie de un agent imobiliar când cumperi sau vinzi un apartament Ⓟ

Mulți nu le plac agenții imobiliari. Totuși, când vine vorba de cumpărarea sau vânzarea de apartamente, se dovedește că nu te poți lipsi de ele. Acest proces are un număr mare de nuanțe, care sunt pur și simplu imposibil de acoperit fără o experiență adecvată. Și chiar dacă aveți cunoștințe despre evaluarea locuințelor, prețurile pieței și aspectele legale ale încheierii tranzacțiilor, cu greu veți avea timp suficient pentru a vă ocupa de fiecare potențial vânzător sau cumpărător.

De ce am nevoie de un agent imobiliar când cumpăr un apartament?

Pentru a contacta sau nu un agent imobiliar– pur și simplu o chestiune de timp liber și dorința de a înțelege toate aspectele. Un bun specialist imobiliar îndeplinește următoarele funcții:

  • se menține la curent cu piața analizând ofertele și prețurile curente;
  • interacţionează cu potenţialii clienţi atunci când vinde sau cumpără imobile;
  • poate oferi la cerere oferte existente pentru achiziționarea unui apartament sau a unei case;
  • face recomandări pentru renovarea apartamentului pentru a evidenția sau acoperi imperfecțiunile care afectează foarte mult valoarea sau atractivitatea proprietății;
  • lucrează cu documente, acționează ca intermediar în negocieri, monitorizează nuanțele legale la încheierea unei înțelegeri.

Vânzarea unui apartament cu un agent imobiliar este mult mai ușoară, iar cumpărarea – convenabil. Obiectul va fi frumos fotografiat, postat pe toate site-urile imobiliare relevante, informațiile despre acesta vor fi furnizate în mod exhaustiv. În plus, poți oricând să te uiți la o casă sau un apartament, deoarece intermediarul se va adapta la timpul tău, ceea ce proprietarul nu reușește adesea să facă.

De ce este dificil să găsești un apartament fără un agent imobiliar

Căutarea unui apartament pe cont propriu este la fel de dificilă precum închirierea sau vânzarea. Un cumpărător sau un vânzător nefericit se poate confrunta cu o varietate de momente neplăcute:

Prinde un escroc.

Scheme de fraudă pe piața imobiliară– chestiune de obicei. Dacă nu apelați la serviciile agenților imobiliari care pot recunoaște captura datorită experienței lor vaste pe piața imobiliară, atunci puteți intra într-o poveste neplăcută. Poate consta atat intr-un banal divort pentru plata in avans, cat si in incheierea unor contracte fictive, conform carora poti fi evacuat chiar a doua zi. Există o mulțime de opțiuni aici, iar escrocii nu se opresc, venind constant cu noi scheme.

Termeni de căutare nedeterminați.

Vei reuși să găsești un apartament la timp? Nu este un fapt. Proprietarul poate dura mult timp cu vânzarea propriu-zisă și, în general, dacă alegeți un apartament potrivit sau nu exact la data mutării este pur o chestiune de întâmplare. Agentul imobiliar găsește astfel de opțiuni care vor fi relevante exact în perioada specificată de tine.

Timpul costă.

Astăzi, pentru a găsi un apartament, trebuie să petreci mai mult de o seară liberă. Dacă intenționați să închiriați sau să cumpărați o proprietate foarte bună la un preț rezonabil de la proprietar, atunci veți avea la dispoziție săptămâni lungi de căutare. Potrivit statisticilor, aproximativ 50% dintre oameni caută apartamente de închiriat sau de cumpărat de la două luni la șase luni, studiind în fiecare zi opțiunile existente. Chiar dacă luăm valoarea minimă a timpului, putem presupune cu ușurință că durează 100 de ore sau mai mult! Merită această dată comisionul agentului imobiliar? Ne îndoim.

Număr de oferte într-un singur loc.

Astăzi, majoritatea proprietarilor de apartamente bune oferă locuințe prin intermediari, deoarece nu au nici timpul și nici dorința să proceseze un număr atât de mare de cereri și apeluri. Prin urmare, atunci când apelați la specialiști imobiliari pentru ajutor, obțineți o bază de date cu proprietăți relevante care corespund cerințelor dvs.

De asemenea, trebuie adăugat și faptul că încheierea unui contract de cumpărare sau închiriere de bunuri imobiliare este în sine un proces juridic complex care necesită o atenție deosebită la documentele și analiza istoricului obiectului pentru a evita orice incidente neplăcute. Agenția imobiliară se ocupă și de aceste probleme.

Este posibil să faci fără un agent imobiliar atunci când cumperi?

Poți. Dar este necesar? Mulți susțin că agentul imobiliar primește prea mult comision, dar nimeni nu ia în considerare momente precum costurile de timp (numărul de ore petrecute în căutarea unei locuințe pe cont propriu depășește adesea volumul lunar de muncă al unui angajat de birou), interacțiunea cu părțile tranzacție, listarea imobilelor pe diverse site-uri de plată și.

În plus, agenții imobiliari actualizează prețurile. Un intermediar cu experiență știe întotdeauna la ce preț o locuință poate fi închiriată sau vândută în mod realist și ajustează prețul în funcție de aceasta, astfel încât să fii mai puțin probabil să te confrunți cu problema reevaluării de către proprietarul proprietății pe care chiar ai dori să o cumperi. 

Serviciile agenților imobiliari vor economisi în mod semnificativ timp, bani și nervi. Dar numai dacă ai apelat la adevărați profesioniști în domeniul lor.

Și chiar dacă aveți cunoștințe despre evaluarea locuințelor, prețurile pieței și aspectele legale ale încheierii tranzacțiilor, cu greu veți avea timp suficient pentru a vă ocupa de fiecare potențial vânzător sau cumpărător.

https://mirax.md/ro/vanzare/apartamente/

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării