main logo
2179

Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al MICB Ⓟ

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) l-a aprobat pe Mihail Iovu în funcția de Vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank. O decizie în acest sens a fost luată la 1 decembrie anul curent de către Comitetul executiv al BNM.

Noul vicepreședinte va fi responsabil de aria TI şi operațiuni, din care fac parte departamentele Tehnologii informaționale, Logistică, Proiecte şi organizare şi departamentul Operaţiuni.

Mihail Iovu a deținut, din februarie 2020 și până în prezent, funcția de conducător al Ariei TI şi Operațiuni, fiind responsabil de domeniul tehnologiilor informaționale, managementul proiectelor, operaţiuni bancare și funcțiile de achiziţii şi logistică ale băncii. Anterior a activat mai mult de 2 ani în funcția de Chief Operating Officer (COO) – Director Divizie Support şi Operaţiuni în cadrul Mobiasbanca Group Societe Generale şi ulterior, OTP Bank.

De asemenea, vicepreședintele aprobat al Moldindconbank dispune de peste 18 ani experiență de activitate în domeniul financiar-bancar în instituții bancare internaționale. În perioada martie 2011 – august 2014, el a activat la Societe Generale în Paris, fiind responsabil de activități legate de Riscuri Operaționale, Continuitatea Afacerii și Management de Criză. 

Moldindconbank este una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, cu cea mai mare rețea de subdiviziuni din țară și deține poziția de lider în segmentele credite imobiliare și carduri de plată. Din martie 2019, investitor majoritar al Moldindconbank este compania bulgară „Doverie-Invest”. Acum, investitorul european deține o cotă de participare de 78,21% din capitalul băncii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării