Meniu nou în reţeaua de restaurante “La Plăcinte“! Nemaipomenit de gustos!
Ocroșca cu carne. În fiecare an așteptăm cu nerăbdare acest “prieten de primăvară-vară”. Rețeta preferată: cartofi, ouă, pepeni, ridiche, mărar, ceapă verde, muștar, chefir, smântână, cvas, sare. Îndată puteți face comandă de trei porții!
Friptură
în ghiveci cu cartofi și
carne la cuptor. A pregăti ceva în ghiveci e o plăcere deosebită!
În primul rând bucatele capătă un gust nemaipomenit deoarece se
prepară în suc propriu. În al doilea rând, produsele preparate
astfel, își
păstrează toate componentele nutritive. În al treilea rând,
bucatele în ghiveci pot fi preparate fără ulei – lucru foarte
important pentru cei care respectă dieta.
Pârjoale
din carne de curcan cu cartofi fierți
și
mărar, vinete în adjică și
Frunze de salată. Enumerând toate aceste ingredient te visezi
într-o poveste aromată. Nimic în plus. Totul în armonia
gastronimică!
“Cârnăcior
vînătoresc”
– cîrnăcior de
pui servit pe tigaie pe tigaie cu cartofi, ardei gras, ciuperci,
ceapă roşie, ardei iute, sos de soia, suc de lămâie, ulei
vegetal. Sfătuim tuturor să savureze gustul rafinat al acestui fel
de mâncare. Nu veți
regreta!
“File
de curcan cu legume şi broccoli”- file de curcan copt, broccoli,
fasole verde, ardei gras, pătrunjel, usturoi, sare, suc de lămâie,
ulei de floarea soarelui și
supă de legume. Spre deosebire de fasole simplă, cea verde se
absoarbe mai ușor
în organism, practic acest ingredient poate fi inclus în orice tip
de dietă. Fasole verde are o cantitate scăzută de calorii,
conține
mulți
carbohidrați
și
este bogată în fibre.
Alexandru Manciu în vizită la Istorii Culinare a pregătit una dintre bucatele noi din meniul de primăvară: "File de curcan cu legume"! Interpretul care se bucură de mult succes, soțul iubitor și tatăl grijuliu Sandu Manciu s-a împărtășit, mai exact cu două rețete culinare: "File de curcan cu legume" și desertul "Cușma lui Guguță".
“Zacuscă
rece” - ciuperci marinate, icre de vinete, castraveţi marinați,
bacon, ceapă roşie, usturoi, ardei iute, brânză de oi, vinete în
adjică. Sună atractiv
și
are un gust nu mai puțin
apetisant.
Salată “Ţărănească”– am ales pentru prepararea ei cele mai sanatoase ingrediente: frunză de salată, carnea coaptă de curcan, ardei gras, mere, roșii, dressing, verdeață. Porţia Dvs. de vitamine !
“Salată cu ridiche” – Frunză de salată, carne de curcan coaptă, ardei gras, mere, roșii, dressing, verdeață. Gustos ca la mama acasă! Apropo: ridichea conține potasiu, natriu, calciu, fosfor, magneziu, fier, vitaminele PP şi C.
Languette din carne de vită cu legume proaspete de primăvară: pepeni, ridiche, frunză de salată, sos pentru salată, mărar, sos-chefir, smântână. Această mâncare ar putea candida la denumirea de “Salut, vara!”. Întra-atât de bine sosul se asociază cu acest anotimp al anului, când uleiurile cedează locul smântânei și chefirului.