main logo
6670

Makeup: Fondul de ten, elementul de bază în realizarea unui machiaj perfect (P)

Conceptul de feminitate cuprinde noțiunile de: armonie, naturalețe şi senzualitate. Un element indispensabil în realizarea unui machiaj fără cusur este fondul de ten - acesta oferă pielii o acoperire sigură și uniformă.

Din punct de vedere tehnic pare a fi ușor de aplicat, însă alegerea tonului potrivit necesită o atenție sporită. Fond de ten reprezintă un remediu perfect, apărut încă din antichitate, în scopul de a masca toate imperfecțiunile de la suprafața epidermei și a uniformiza nuanței pielii.

S-a constatat că grecii și romanii erau preocupați în mod deosebit de felul în care arătau, presupunându-se că ei ar fi fost primii care au folosit primele modalități de perfectare a pielii. Evident că acestea nu au nicio relevanță cu cele utilizare în prezent.

De-a lungul timpului au apărut o mulțime de mituri referitor la efectele negative cauzate de aplicarea produsului cosmetic, stipulându-se faptul că utilizarea fondului de ten ar îmbătrâni pielea sau ar favoriza apariția ridurilor, însă aceste presupuneri s-au dovedit a fi false. 

Utilizarea sa corespunzătoare aduce doar beneficii pielii, oferind o protecție fiabilă împotriva factorilor de mediu.
Există mai multe tipuri de fonduri de ten: lichid, cremă, pudră, cushion, mousse, compact sau stick. 

Textura fluidă este perfectă pentru completarea unui aspect natural, cea pudră este potrivită pentru persoanele cu tenul gras, iar compoziția de tip cremă  este o alegere excelentă pentru pielea sensibilă.

Fondul de ten modern a fost lansat în anul 1914 de renumita marcă Max Factor, fiind destinat actorilor, având în vedere faptul că formula sa inovativă conținea particule ce reflectau impecabil lumina. Începând cu anul 1937, produsul a devenit comercial, fiind distribuit în magazinele specializate. 

Inevitabil, odată ce vedetele au început să arate uimitor pe micile ecrane, acestea au dorit să îşi menţină look-ul fără cusur şi în viaţa cotidiană. De atunci, produsele cosmetice Max Factor au început să fie aplicate şi în apariţiile lor particulare. 

La scurt timp și femeile obișnuite au început să practice machiajul, utilizând pe larg cosmeticele decorative. Odată cu trecerea timpului au fost lansate mai multe nuanțe de fonduri de ten, în diverse tonuri, destinate unui public mai larg. 

În prezent produsul decorativ este folosit în special de persoanele care doresc să-și uniformizeze nuanța pielii sau să-și mascheze micile imperfecțiuni ale tenului. 

Compoziția sa nutritivă poate fi utilizată pentru protecția pielii foarte sensibile împotriva factorilor externi, precum ar fi: radiația solară, radicalii liberi, vântul sau frigul. 

Produsul decorativ poate dăuna atunci când nu este ales în conformitate cu tipul tenului sau dacă persoana care îl utilizează are alergie la unul dintre componentele acestuia. 

Nu trebuie aplicat în exces, iar nuanța folosită trebuie să fie potrivită epidermei. Formula sa activă oferă o protecție fiabilă împotriva influențelor nocive ale mediului și asigură o aplicare uniformă, fără a lăsa linii sau pete pe față. Trebuie doar să ținem cont de trei paşi esenţiali în îngrijirea tenului – curăţare, tonifiere și hidratare. 

Nota Bene! Înainte de somn îndepărtează machiajul de peste zi!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării