main logo
1499

MAIB a semnat un acord de finanțare cu BERD pentru susținerea IMM-urilor (P)

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) oferă Moldova Agroindbank un nou împrumut în valoare de 7 500 000 euro în cadrul Liniei de creditare EU4Business-BERD, destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din Republica Moldova care își propun să investească în creșterea calității producerii, creșterea competitivității și accederea pe piața de desfacere a Uniunii Europene.

MAIB a semnat un acord cu BERD pentru susținerea IMM-urilor (P)

Noul împrumut BERD este succesorul unui alt împrumut de 5.000.000 euro acordat MAIB acum 6 luni în cadrul programului EU4Business-BERD și care a fost valorificat integral, finanțarea revenind la 14 clienți ai Moldova Agroindbank din diverse zone de afaceri: transport, medicină, agricultură, industria prelucrătoare, construcții etc.

Clienții Moldova Agroindbank care optează pentru un credit EU4Business-BERD beneficiază de condiții atractive de finanțare a afacerii: dobândă avantajoasă, perioadă de grație, grant de până la 15% din partea UE acordat după finalizarea cu succes a investiției, consultanță locală și internațională etc.

Angela Sax, Șef al Oficiului BERD în Moldova: „Odată cu oferirea acestei finanțări va crește și mai mult numărul companiilor care vor avea oportunitatea de a spori calitatea produselor, a îmbunătăți competitivitatea și comerțul cu piața UE. Uniunea Europeană este deja cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova și atestăm rezultate tangibile ale investițiilor realizate, care semnifică condiții de muncă mai bune, personal mai informat și mai calificat, tehnologii noi, produse de calitate și companii competitive”. 

Serghei Cebotari, Președinte al Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank: “MAIB este recunoscătoare partenerilor noștri de dezvoltare – BERD și Uniunea Europeană - pentru încrederea investită. Sunt bucuros să anunț că primul credit acordat de BERD în cadrul Liniei de creditare EU4Business a fost valorificat foarte rapid, fapt ce reconfirmă cât de așteptat și de necesar este acest tip de creditare pentru clienții Moldova Agroindbank. Am ferma convingere că și de această dată Moldova Agroindbank va contribui la dezvoltarea IMM-urilor din țara noastră, cu sprijinul BERD și al Uniunii Europene”.

Linia de creditare EU4Business-BERD este un program comun al BERD și al Uniunii Europene (UE) care-și propune să sprijine companiile locale să investească pentru a-și alinia produsele și serviciile la standardele UE, pentru a îmbunătăți standardele de sănătate și securitatea la locul de muncă și pentru a încuraja practicile de mediu durabile.Scopul acestor credite este de a crește competitivitatea companiilor locale și de a stimula comerțul cu piața unică a UE.  

BERD este cel mai mare investitor instituţional în Republica Moldova. De la începutul activităţii sale în ţară, banca a investit 1,3 miliarde de euro în 131 de proiecte din sectorul financiar, agroalimentar, enenergetic, de producere și infrastructură. 

Moldova Agroindbank este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori precum credite, depozite, active şi profit net. Prin reţeaua sa vastă de 66 sucursale şi 107 agenţii, banca deserveşte aproximativ un milion de clienţi, atât persoane fizice, cât şi IMM şi corporaţii. 

* În imagine, Nadejda Litvac, Bancher Principal la Oficiul BERD în Moldova și Serghei Cebotari, Președintele Moldova Agroindbank. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării