main logo
1655

Loteria Națională a oferit daruri de Crăciun pentru șapte familii (P)

Sărbătorile de iarnă vor fi mai luminate pentru șapte familii din țară, care au primit un ajutor material din partea Loteriei Naționale.

Loteria Națională a oferit daruri de Crăciun pentru șapte familii (P)

Cecurile de câte 5.000 de lei au fost înmânate în data de 24 decembrie. Printre beneficiari se numără o familie cu opt copii, alta cu nouă copii, crescuți doar de mamă, patru micuți rămași fără mamă, care a fost răpusă de cancer și un băiețel care luptă acum cu leucemia. 

Au primit ajutor și doi bătrâni singuratici, la care a mers în vizită echipa emisiunii ”Loteria Națională”. Moș Sava şi mătuşa Claudia din Calfa, Anenii Noi au fost asigurați cu lemne de foc, alimente, produse de primă necesitate și care le vor face viața un pic mai ușoară. 

Bătrânii s-au bucurat de cadouri, dar și de posibilitatea de a schimba o vorbă cu cineva, pentru că rar ies din curte.

În data de 27 decembrie, în timpul unei ceremonii de comemorare, la 40 de ani de când sute de tineri moldoveni au fost trimiși să lupte în Afganistan, Loteria Națională a fost alături de Uliana Morari, soțul căreia a căzut pe câmpul de luptă. 

Veteranii sunt oamenii care întotdeauna au pus interesele țării mai presus de interesele proprii. În multe cazuri, acești fii și fiice ale națiunii au plătit prețul sănătății și chiar al vieții pentru ca tinerele generații să nu știe ce înseamnă ororile războiului”, a spus directorul general al Loteriei Naționale a Moldovei, Vlad Hîncu.

Al dolea certificat pentru 5.000 de lei a fost oferit Eugeniei Vasilieva, care în anii celui de-al doilea război mondial a luptat în rândul pușcașilor marini, fiind singura femeie din Moldova în marina Uniunii Sovietice. La cei 98 de ani, doamna Vasilieva, care este îngrijită doar de fiică, își dorește condiții mai bune de trai și speră să ajungă la parada de 9 mai, de la Moscova.

În acest an, de asemenea, de ajutor social din partea Loteriei Naționale au beneficiat și 40 de veterani de război, care au primit câte 6.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării