8 septembrie, 11:30
1 065
0
Loteria Națională: 70 milioane de lei au ajuns în bugetul de stat Ⓟ
8 septembrie, 11:30
1 065
0

Unul dintre cele mai de succes proiecte din istoria Moldovei, cu beneficii reale pentru stat și cetățeni, este parteneriatul public privat în domeniul jocurilor de loterie și pariuri sportive. De la sfârșitul anului 2018, când în țară a fost creată o industrie distractivă nouă, modernă, Loteria Națională a plătit norocoșilor, în total, peste 500 de milioane de lei.

În această perioadă, 19 oameni au devenit milionari, inclusiv a fost câștigat cel mai mare premiu din istoria Moldovei – 3 000 000 de lei! Totodată, parcul auto al țării a fost modernizat cu 64 de automobile în valoare totală de peste 11 milioane de lei, câștigate în cadrul Showului TV ”Loteria Națională” și a Clubului VIP, în care participanții au șanse de a se bucura de premii fantastice în baza biletelor de loterie necâștigătoare.

Menționăm că partenerul privat al statului în activitățile de loterie și pariuri sportive a investit în dezvoltarea afacerii mai mult de 100 de milioane de lei. Iar beneficiile pentru buget nu s-au lăsat așteptate. În  2019, statul a câștigat peste 46 de milioane de lei. Per ansamblu, din noiembrie 2018 și până în iunie 2020, veniturile statului au însumat în jur de 68 de milioane de lei.

În afară de câștigurile totale de sute de milioane de lei, plătite norocoșilor, Loteria Națională a dat dovadă și de responsabilitate socială, susținând mii de oameni care au nevoie de suport. Astfel, zeci de veterani de război, oameni cu nevoi speciale, vârstnici au avut parte de suport financiar direct. Loteria a fost partener și al Fundației Hospice Angelus în activitățile sale de îngrijire a bolnavilor, inclusiv în stare gravă.

Loteria Națională a oferit o mână de ajutor și locuitorilor din sate, care în perioada pandemiei coronavirusului de tip nou au ajuns în situație dificilă. Doar în perioada stării de urgență, 4200 de familii cu mulți copii, vârstnici și oameni cu nevoi speciale din peste 40 de localități au primit produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți. Un ajutor similar a fost acordat și pe parcursul lunii august pentru 2000 de beneficiari din 20 de sate. Administrațiile locale au primit carburanți, ca să distribuie ajutoarele direct la poarta oamenilor, pentru a reduce riscurile de infectare.

Totodată, Institutul Medicinei de Urgență a primit un aparat performant de ventilare a plămânilor. Bugetul acestor campanii sociale a depășit 1,5 milioane de lei, iar Loteria Națională va continua proiectele sociale, care să aducă folos oamenilor simpli.

În mai puțin de doi ani, datorită experienței europene și a investițiilor făcute în sectorul jocurilor de noroc cu risc social redus, Loteria Națională a devenit parte integrantă a societății moldovenești, care aduce beneficii reale cetățenilor, dar și statului.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter