LG: OLED vs. QLED. Asemănătoare, dar total diferite ca tehnologie Ⓟ
20 noiembrie, 16:46
5 558
0
LG: OLED vs. QLED. Asemănătoare, dar total diferite ca tehnologie Ⓟ
20 noiembrie, 16:46
5 558
0

Încă un sfert de secol în urmă, televizorul era privit ca o cutie voluminoasă cu ecran, destul de grea si extrem de minunată. Telecomandă evident ca nu aveau toate modelele, cred ca e bine cunoscut bancul precum ca telecomanda era cel mai mic din familie. Chiar și așa nu toți își puteau permite acest lux pe atunci.

Pe când astăzi avem o varietate enormă de televizoare, care pot fi manipulate cu ajutorul comenzii vocale sau chiar din smartphone, iar telecomanda nu mai este la fel de importantă. 

Există o mare diferență între televizorul clasa premium de azi și televizorul clasa premium de acum 20-30 de ani, pornind de la dimensiuni și finisând cu caracteristici și culori.

Astăzi compania LG ne uimește cu televizorul unic și special, ce dispune de calitate 8K – LG OLED. Iar peste puțin timp apare și televizoarele QLED. Ar fi ele identice, doar de la producători diferiți? 

Răspunsul este - NU. Televizoarele OLED și QLED sunt 2 televizoare complet diferite, începând de la preț până la tehnologia de bază. Acea diferență de o literă în denumire poate părea subtilă, dar este chiar uriașă prin prisma capacităților fiecărei forme de tehnologie.

Denumirea ambelor televizoare vizual exprimă un acronim, astfel OLED se descifrează ca Organic Light Emitting Diode, iar QLED reprezintă Quantum Light Emitting Diode. Cu alte cuvinte avem lumină organică la TV OLED și lumină cuantică la TV QLED.

Astfel OLED nu are lumină de fundal și, ca urmare, poate crea nuanțe perfecte de negru și un contrast incredibil. De asemenea, poate fi privit foarte clar din orice unghi, integrată în cele mai subțiri televizoare imaginabile, chiar și într-un televizor curbat. 

Alternativ, un televizor 8K QLED folosește tehnologie LCD cu o peliculă de puncte cuantice deasupra. Dacă e să analizăm mai simplu OLED emite lumina, pe cand QLED doar o transmite. 

Rezultă că din 2 televizoare QLED și OLED doar unul reprezită o formă nouă de tehnologie, celălalt este doar o extensie a tehnologiei LCD deja existente anterior.

Prin urmare, LG OLED își va merita locul său pe wish list-ul casei iar dacă chiar aveți nevoie de un televizor, clasa Premium, atunci LG OLED este gata să vă bucure cu prezența sa în casa Dvs.

Pentru achiziție, accesați un link de mai jos:

Bomba.md

Maximum.md

Enter.md 

Darwin.md 

Hi-tech

Mai multe puteți afla:

Facebook

Instagram

LG

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter