main logo
750

La Orhei va fi deschisă o grădiniță cu cameră salină și 2 bazine (P)

Încă un proiect inedit pentru întreaga țară a demarat astăzi la Orhei.

La Orhei va fi deschisă o grădiniță cu cameră salină și 2 bazine (P)

Este vorba despre reconstrucția grădiniței pentru copii numărul 6 din sectorul Bucuria, care va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate și va fi amenajată în conformitate cu toate standardele de calitate necesare, având în vede specificul instituției, transmite Știri.md.

Potrivit autorităților locale, noul edificiu este unic atât pentru Orhei, cât și pentru țara noastră. Și asta pentru că noua grădinița este de tip sanatorial cu cerințe educaționale speciale și va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate, în special respiratorii.

Astfel, instituția va dispune de camere saline, bazine, sală de sport, dar și specialiști calificați.

Reconstrucția grădiniței Nr 6 și dotarea acesteia este posibilă datorită bunei gestionări și a majorării veniturilor la mugetul municipal, a menționat primarul interimar de Orhei, Marina Cravcenco.

”Realizarea unui astfel de proiect vine din partea primarului de Orhei, Ilan Șor și este realizat grație creșterii veniturilor în bugetul municipal. Grădinița va fi frecventată de copiii cu probleme de sănătate și va dispune de multe comodități care vor permite recuperarea copiilor într-un timp mai scurt”, a menționat viceprimarul interimar. 

Noua grădiniță va dispune de șase grupe și va fi frecventată de peste 120 de copii. Autoritățile intenționează să finalizeze lucrările de reconstrucție până la 1 iunie.

Amintim că recent, în orașul Orhei a fost dată în exploatare grădinița numărul 5, la fel un proiect unic pentru țara noastră. 

Aici, modernizarea edificiului a avut loc în timp record, iar copiii se bucură de cele mai bune condiții, în special trotuarul din jurul clădirii este dotat cu sistem de încălzire, ceea ce ajută micuții să nu cadă pe gheață în condiții de iarnă.

În total, în Orhei există șapte grădinițe. La fel, angajații instituțiilor preșcolare se bucură de un adaos, lunar, de 1.000 de lei. Totul, la inițiativa primarului degrevat, Ilan Șor.

Autoritățile susțin că până la sfârșitul anului, toate grădinițele din Orhei vor fi modernizate capital.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării