main logo
1865

Kingston: Date despre compania care face computerele să devină mai rapide Ⓟ

Luni, 17 octombrie, Kingston a împlinit 35 de ani. Am colectat 35 de date care transformă compania în cel mai mare producător de dispozitive de memorie.

1. Compania americană Kingston Technology – cea mai mare  companie privată în lume care crează dispozitive de memorie.

2. Aproape fiecare al doilea computer sau laptop din lume folosește memoria RAM produsă la fabricile Kingston Technology, atât sub mărcile proprii, cât și sub mărcile altor producători.

3. În anul 2005 Kingston Technology a deschis cea mai mare fabrică din lume pentru producția modulelor de memorie.

4. Kingston Technology efectuează teste 100% ale tuturor componentelor din care se produc dispozitivele de memorie și 100% din produsele finite

5. Sortimentul Kingston Technology și diviziunile sale au de peste 2.000 de soluții tehnologice.

6. În 2020, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 12,8 miliarde USD.

History 

7. Kingston Technology a fost fondată pe 17 octombrie 1987 de către antreprenorul John Tu și inginerul David Sun și a primit numele grupului muzical Kingston Trio, ale cărui cântece le iubește John Tu.

8. Unul dintre primele produse ale companiei a fost un Modul Single Inline Memory (SIMM) revoluționar, creat pe baza componentelor din generația anterioară și care a redefinit standardele din industrie timp de mulți ani înainte.

9. Crearea companiei a fost precedată de „Black Friday”, care a dat jos bursele din Statele Unite. John Tu și David Sun și-au pierdut toate economiile din vânzarea afacerii lor anterioare și datorau 200.000 USD creditorilor lor.

10. La începutul existenţei companiei, Tu și Sun vindeau cipuri de memorie în garaj pentru bani cash.

11. Pentru a negocia cu primul client, John Tu și David Sun, care nu aveau bani, au închiriat pentru câteva zile un mic birou. Rolul personalului a fost jucat de prieteni și rude.

12. Simbolul  Kingston Technology – capul roșuRed Head, cunoscută și sub numele de Rex, a apărut după o campanie publicitară „Îmbunătățiți-vă memoria” din 1989, care prezenta o imagine a mâinilor care puneau plăcuțe de memorie suplimentare în cap. “Capul” și-a dobândit aspectul modern în1992.

13. Sediul companiei este situat în California, în orașul Fountain Valley cu o populație de doar 55.000 de oameni. Pe lângă Kingston Technology, orașul găzduiește sediul central al D-Link și biroul principal al Hyundai Motors din SUA.

14. După primul succes, John Tu l-a îndemnat pe David Sun să iasă din afaceri și a făcut un pariu cu el, promițând că îi va achiziționa lui Sun un „Jaguar” în cazul dezvoltării cu succes a companiei. Sun a câștigat pariul

15. În anul 1996, 80% din acțiunile Kingston Technology au fost vândute companiei  japoneze Softbank pentru 1,5 miliarde de dolari.În 1999, Sun și Tu și-au răscumpărat compania, plătind doar 450 de milioane de dolari. În același an, veniturile companiei s-au ridicat la 1,5 miliarde de dolari, iar Kingston Technology însăși a intrat în Forbes500 al celor mai mari companii din SUA.

16. În 2002, a fost creată o divizie specializată a Kingston Technology - HyperX, axată pe dezvoltarea și producția de componente și periferice pentru gameri și pasionații de overclocking pentru PC. Brandul HyperX a devenit unul dintre liderii industriei globale de gaming, sponsorizând peste 20 de echipe profesioniste de cybersport din întreaga lume și stabilind mai multe recorduri de overclocking a memoriei operative. În 2021, Kingston a vândut marca HyperX și afacerea de producere a dispozitivelor periferice companiei americane Hewlett-Packard. Suma tranzacției s-a ridicat la 425 de milioane de dolari

17. După încheierea acordului cu Hewlett-Packard, Kingston Technology a relansat producția de componente HyperX sub marca Kingston FURY, care oferă soluții DRAM și SSD de înaltă performanță pentru overclock-eri și cyber-sportivi, inclusiv module de memorie operative din noua generațieDDR5, precum și module de memorie cu iluminare RGB.

18. În 2010, Kingston Technology, în parteneriat cu unul dintre cei mai mari producători de controlere pentru dispozitivele de memorie din lume – compania Phison, a fondat o companie mixtă Kingston Solutions, Inc.(KSI), concepută pentru a accelera pătrunderea pe piața globală a tehnologiei memoriei flash eMMC și pentru a deveni lider de piață în soluțiile de stocare încorporate. În 2020, Kingston a cumpărat participația lui Phison cu 1,7 miliarde de dolari taiwanezi (aproximativ 57 milioane USD)

Philosophy 

19. Directorii companiei lucrează în aceeași încăpere cu angajații obișnuiți. Fiecare lucrător are pe birou un semn pe care scrie „Membru al familiei Kingston” cu anul de angajare.

20. După vânzarea  unei părți din acțiuni în 1996, fondatorii companiei au distribuit 100 de milioane de dolari în bonusuri angajaților lor

21. John Tu cântă la tobe în trupa JT&California Dreaming.

22. În 2002, compania a lansat programul «Green Initiative» (Inițiativă Ecologică), devenind una dintre primele companii tehnologice care a recunoscut nevoia de produse ecologice. În 2015, inițiativele Kingston au fost recunoscute cu prestigiosul Green Dot Award, acordată pentru produse și servicii remarcabile care sunt produse și distribuite într-un mod ecologic sigur.

23. David Sun și John Tu sunt filantropi renumiti din SUA care donează anual milioane de dolari pentru programele de educație și sănătate

24. În 2007, Kingston a fost desemnată de către ediția britanică The Times știgătoarea concursului Times Leadership Challenge pentru furnizarea de soluții regiunilor nevoiașe ale lumii, inclusiv soluții pentru tratarea apei și restabilirea zonelor.

25. În 2010, Kingston Technology a lansat un „flash drive” „This is it”, numit grație turneul anulat al lui Michael Jackson. Pe el a fost instalat Windows Media Player și a fost înregistrat un film documentar despre viața artistului. 

26. Filosofia Kingston Technology constă în sloganul: „Noi avem grijă de angajații și partenerii noștri, iar ei vor avea grijă de clienții noștri”.

Technologies, Awards, Records

27. În 2011, Kingston Technology a creat primul dispozitiv de memorie DDR3 din lume cu suport pentru overclockare automată - HyperX PnP .

28. În 2013, Kingston Technology a introdus prima unitate flash de 1 TB din lume, iar în 2017, prima unitate flash de 2 TB din lume.

29. În 2021, Kingston Technology, împreună cu Intel și SK Hynix, a devenit unul dintre dezvoltatori și primii producători ai noii generații de RAM.

30. În aprilie 2022, overclockerul taiwanez Kovan Yang a stabilit un nou record mondial prin overclockarea unui modul de memorie DDR5 Kingston FURY Beast la o frecvență efectivă de 10 004 MHz.

31. În 2022, Kingston Technology a prezentat primele module de memorie DDR5 din lume cu certificarea AMD Expo. 

32. Fondatorii companiei sunt incluși în Forbes100 al celor mai bogați oameni din Statele Unite.

33. După achiziționarea tehnologiei USB și a activelor IronKey de la compania Imation, în 2016, Kingston Technology a devenit cel mai mare furnizor din lume de unități flash USB criptate.

34. Kingston Technology este compania-mamă a laboratorului Advance Validation Labs (AVL), unul dintre cele mai importante centre de testare a memoriei pentru computere și a cipurilor, precum și de sortare a cipurilor după performanță. Laboratorul AVL testează atât memoria fabricată de Kingston, cât și OEM și cipurile de la alți producători

 35. În septembrie 2021, Advance Validation Labs (AVL) a devenit singurul laborator de testare autorizat de Intel care a condus întregul program de validare a memoriei operative DDR5 din noua generație pentru platforma acestui producător. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării