main logo
7887

Invenția din R. Moldova unică în lume, premiată pentru cel mai bun design

Pentru prima dată în istorie, un produs din Moldova, și anume sistemul de greutăți pentru scufundări, Lobster Neck Weight, a primit premiul pentru cel mai bun design în categoria articole sportive. S-a întâmplat pe 4 februarie 2020, când au fost anunțate rezultatele premiilor internaționale anuale în domeniul designului iF design awards.

iF design awards este un premiu internațional prestigios în domeniul designului industrial. Astăzi, acest premiu este considerat o marcă de calitate recunoscută la nivel mondial. La programul de competiție iF design awards 2020 au participat peste 7 300 de produse.

“Pentru noi, acest premiu nu este doar încă un premiu, despre care s-ar putea spune: „Ei, bine, încă unul”. iF design awards este un simbol al realizărilor deosebite în domeniul designului. 

Și pentru echipa noastră, și pentru mine personal, dar și pentru întreaga Moldovă, faptul că am obținut un premiu de acest nivel este un moment foarte important. Aceasta înseamnă că în țara noastră există oameni talentați și energici, care sunt pregătiți și capabili să creeze produse de talie mondială. 

Iar premiul iF design awards subliniază că țara noastră, contrar stereotipurilor, nu există pe banii lucrătorilor migranți, ci poate face un produs care să fie recunoscut de către comunitatea internațională”, — a declarat Dmitri Voloșin, liderul ideologic al proiectului Lobster.

Sistemul de greutăți pentru scufundări, Lobster Neck Weight, este considerat unul dintre cele mai eficiente produse pentru freediveri. Acesta permite ca sportivul să nu fie în permanență distras de monitorizarea constantă a poziției corpului sub apă în timpul înotului sau scufundării, ci să se relaxeze.

Cu ajutorul acestui nou produs din Moldova s-au stabilit noi recorduri mondiale în domeniul freediving-ului. În 2017, sportivul croat Goran Colak, folosind Lobster Neck Weight, a stabilit un record mondial la scufundări fără labe în bazin — 205 metri 97 centimetri.

Sistemul de greutăți pentru scufundări, Lobster Neck Weight, a fost elaborat în cadrul acceleratorului de start-up-uri din Moldova, Garage, unul dintre proiectele Simpals. Printre alte produse dezvoltate de Garage se numără Sonr – cel mai mic walkie-talkie din lume pentru înotători, freediving weight belt – Lobster.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării