main logo
717

Gedeon Richter: Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în Moldova (P)

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pe 29 septembrie în Republica Moldova, inclusiv de reprezentanța companiei farmaceutice ungare Gedeon Richter.

Gedeon Richter: Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în Moldova (P)

Astfel, filiala, împreună cu Federația Mondială a Inimii, membrii acestei organizații de la Institutul de Cardiologie din Chișinău a organizat un eveniment social în parcul Valea Morilor, cu scopul de a informa populația despre patologiile cardiovasculare.

Informarea despre riscurile și profilaxia acestor patologii este foarte actuală și importantă, deoarece mortalitatea din cauza acestor patologii este pe primul loc în R.Moldova. 

Conform Centrului Național de Sănătate Publică ,,Infarctul miocardic acut și bolile cerebrovasculare prezintă o problemă gravă pentru populația adultă activă. În Republica Moldova numărul cazurilor absolute, a mortalității şi incidenței bolilor cardiovasculare (BCV) sunt stabil înalte. 

Cu toate acestea, în ultimii ani se atestă o descreștere lentă a ratei mortalității – de la 676 de cazuri la 100 de mii de locuitori în 2007, până la 617,5 la 100 de mii de locuitori în 2016, transmite IPN. 

În contextul Zilei Mondiale a Inimii, marcate la 29 septembrie, Centrul Național de Sănătate Publică precizează că în structura deceselor cauzate de BCV predomină cardiopatia ischemică (51%), bolile cerebrovasculare (25,8%), infarctul miocardic acut (9,1%), cardiopatia hipertensivă (9,6%). Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), anual la nivel mondial se înregistrează circa 17,7 milioane de decese din cauza BCV,  număr ce poate atinge cifra anuală de 23 de milioane până în 2030’’.

Cu acest scop în parcul Valea Morilor au fost montate 2 corturi, în care medicii specialiști cardiologi au efectuat gratis: monitorizarea valorilor tensiunii arteriale, puls, indicele masei corporale, precum și evaluarea factorilor de risc cardiovascular. 

Pentru Reprezentanța companiei ”Gedeon Richter” a devenit deja o tradiție participarea și sunsținerea evenimentelor cu caracter social, precum ,,Ziua Mondială a Inimii” și ,,Ziua Mondială Sănătății”, compania fiind un adevărat expert în cardiologie cu un arsenal medicamentos corespunzător.

În acest an, compania "Gedeon Richter” împlineşte 117 ani de activitate, iar unul din produsele clasice ale companiei, PANANGIN®, marchează 50 de ani din momentul primei apariții pe piața farmaceutică, astfel că preparatul are “50 ANI DE EXPERIENȚĂ”.

Deja pe parcursul a 50 ani, PANANGIN®are grijă de inimile pacienților cu diverse patologii cardiovasculare. PANANGIN® este un medicament clasic ce se eliberează fără prescripție medicală și conţine aspartat de magneziu şi aspartat de potasiu, componenți care sunt veritabili aliaţi pentru buna funcţionare a inimii. Deja pe parcursul a 5 decenii, PANANGIN® a demonstrat că este un medicament de încredere, demn de recomandat pentru sănătatea și bună funcționare a inimii.

În anul 2017, compania "Gedeon Richter” a înregistrat o formă noua a acestui medicament – PANANGIN FORTE - o combinație echilibrată de potasiu și magneziu pentru pacienții cu aritmii și patologii cronice ale inimii.

Cel mai important obiectiv al companiei ”Gedeon Richter” este să vină în întâmpinarea nevoilor oamenilor în lupta cu diversele boli și să contribuie la îmbunătățirea calității vieții umane. Pentru a asigura realizarea acestui obiectiv, cei peste 1000 de cercetători ai companiei desfășoară o activitate continuă de cercetare și inovare care acoperă mai multe arii terapeutice, cum este ginecologia, neurologia sau cardiologia.

Actualmente, această structură reprezintă cel mai mare producător de medicamente din Europa Centrală si de Est, înregistrând un rulaj anual de peste 1,44 miliarde euro. Este prezentă în peste 45 de țări, unind 8 structuri de producere și dezvoltare dinafara Ungariei, 29 reprezentanțe, 40 subdiviziuni comerciale și întreprideri mixte. Numărul angajaților depășește 12 mii de persoane în toată lumea. Portofoliul “Gedeon Richter” enumeră peste 200 de medicamente de înaltă calitate, utilizate în diverse ramuri ale medicinei.

În Moldova compania deține întâietatea pe piața farmaceutică locală (cu o cotă-parte de 6,29%) și poziția de lider printre 1012 producători străini și locali prezenți aici.

În ultimii ani, producătorul ungar a făcut investiții de peste 10 milioane euro în economia Moldovei. Aceasta a fost suma necesară pentru a construi două depozite, ce corespund standardelor europene (în Chișinău și Bălți) și lansarea rețelei de distribuție cu amănuntul constituită din peste 40 de farmacii orientate social. 

Existența unei reprezentanțe proprii și a unei puternice subdiviziuni en-gros – IM Moldo-Ungară “RihPanGalPharma”, au permis companiei “Gedeon Richter” să implementeze modelul vertical de mișcare a medicamentelor – unic în republică. 

Astăzi pe piața farmaceutică locală nu mai găsim o altă companie care să dețină un distribuitor propriu, ce efectuează achiziții directe de medicamente de la uzină, o reprezentanță oficială și o rețea de farmacii de firmă. Sistemul dat exclude apariția costurilor adiționale în procesul de livrare a medicamentelor și mărirea prețurilor acestora în vânzarea cu amanuntul în farmacii.

În Moldova medicamentele “Gedeon Richter” sunt cunoscute de mai bine de 60 de ani. Faptul că medicamentele ungare rămân a fi unele dintre cele mai solicitate, în prim plan, vorbește despre calitate acestora, eficacitate înaltă și inofensivitatea maximă.

“Gedeon Richter” se numără printre cele mai sonore nume atunci când vorbim despre industria farmaceutică din Europa Centrală şi de Est, în componenţa grupului intrând companii producătoare de medicamente din Ungaria, România, Rusia, Ucraina, Germania, Polonia şi India, precum şi o reţea de reprezentare şi vânzări dezvoltată pe mai multe continente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării