main logo
2370

Gedeon Richter: Grija inimilor voastre (P)

Patologia cardiovasculară rămine în continuare cauza pricipală a mortalităţii la nivel global, Republica Moldova, nu este o excepţie.

După datele statistice, acest indice este in creştere, de la 56% in 2016 la 58% în 2017. Din acest motiv compania farmaceutica ungară Gedeon Richter, pe lingă faptul ca are în arsenal toate clasele de preparate destinate tratamentului afecțiunilor cardiovasculare, susține tot felul de activități sociale menite să micșoreze mortalitatea la nivel global.

Anual, in decursul ultimilor zece ani Reprezentanța companiei Gedeon Richter in Moldova este implicată în mai multe evenimente sociale cum ar fi Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită pe  29 septembrie,  Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită  pe 7 aprilie. In cadrul acestor manifestari populatia este informată despre factorii de risc si pericolul patologiilor cardiovasculare care sunt pe primul loc in structura mortalitatii globale cat si in RM.

Pentru societatea medicală compania Gedeon Richter organizează și susține petrecerea conferințelor științifice în cadrul diferitor Societăți medicale.

Conferinţele organizate de Gedeon Richter au ca invitaţi pe cei mai calificaţi și renumiți specialişti din domeniu  atăt din Repblica Moldova cit si de peste hotarele ei. Menirea lor fiind ridicarea gradului de profesionalism a medicilor curanţi cit şi familiarizarea cu noile tendinţe a medicinii moderne. Astfel, la data de 28.09.2019, in ajunul Zilei Inimii, incinta sălii de convenții a localului Radisson Blu Convention Center a avut loc conferința științifico-practică consacrată temei sindromului cardio – cerebral. De data aceasta l-am avut ca invitat special pe Egorov Ilia, doctor în științe medicale, profesor universitar, medic terapeut, șef de Catedră a Medicinii de Familie a Institutului de terapie integrativă și de familie, or. Moscova, Rusia care deține titlul de cel mai bun lector al anului 2018. 

În cadrul acestei conferințe s-au  discutat actualitățile în tratamentul afecțiunilor cardiace și complicațiile lor neurologice. Au participat mai mult de  500 de specialiști din diferite domenii medicale ca neurologie, cardiologie, terapie, medicină de familie din toată Republica. 

Acest gen de conferințe au menirea de a ridica nivelul profesional al medicilor din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării