16 ianuarie, 09:33
0
1 056

Esperanza a premiat participanții primului concurs „Profesia – Tehnolog” Ⓟ

16 ianuarie, 09:33
0
1 056

Esperanza a premiat participanții primului concurs organizat pentru studenții Facultății de Tehnologie Alimentară din cadrul UTM, „Profesia – Tehnolog”.

Profesia - tehnolog, este mai mult decât o profesie - este o vocație! Este important să te atârni cu responsabilitate atunci când alegi o specialitate. O profesie, dar mai ales o profesie interesantă, determină propriul destin, deschide orizonturi și oferă multe oportunități noi.

La Universitatea Tehnică a Moldovei, cu sprijinul companiei Esperanza SRL, a avut loc prima competiție între viitorii specialiști ai industriei alimentare „ Meseria – Tehnolog”.

Era important ca participanții să reflecte în relatările lor subiecte actuale ale industriei, să își arate viziunea asupra dezvoltării industriei alimentare în țară, să exploreze metode inovatoare de producție și depozitare a produselor alimentare, precum și potențialul de a aplica aceste metode pe piața locală.

În componența juriului au fost incluși specialiști din industria alimentară a republicii precum: Bolgar Aliona, șef producție compania Carmez Processing, Spînu Cristina, director HR Rogob, Esanu Adelia, tehnolog șef compania Șapte Spice, Crețu Lidia, șef producție compania Lapmol, Gonciar Andrian, tehnolog șef compania Dinisall, Bobeico Grigori, director compania Nivali-Prod; Kofanov Vladimir, tehnolog șef compania Esperanza, Ghendov-Moșanu Aliona, Doctor habilitat, Conferențiar  UTM.

La concurs au participat studenții anului IV de studiu al Departamentului de Tehnologie Alimentară (DTA). Din numărul total de înscrieri la concurs, au fost selectate 10 lucrări. Așadar, primul loc a fost acordat lui Pavel Dațiuc gr. TPA 192 - Tehnologia Alimentelor - „Inovații în ambalarea produselor alimentare moderne”. Locul doi a fost împărțit de Cebotarean Valeria gr. TPA 192 – Tehnologia Alimentelor -  „Coloranții în industria alimentară”, Cheruneț Ghenadi și Banu Teodor gr. 191 TPA -  Tehnologia Alimentelor - „Utilizarea materiilor prime vegetale în producerea produselor alimentare moderne”. Al treilea loc a fost oferit lui Toporeț Svetlana gr. TPA 192- „Influența fumului asupra culorii și gustului produselor din pește afumat” și Pașala Diana gr. TPA 192 - „Etichetarea produselor alimentare, cerințe pentru aceasta”.

„Scopul proiectului nostru este de a sprijini studenții în specialitatea aleasă, de a  arăta că subiectele abordate sunt întotdeauna relevante și nu există limită pentru dezvoltare. Este necesar de a investi mult efort și timp pentru a deveni unul din cei mai buni specialiști.. Suntem încrezători că băieții își vor atinge obiectivele. Și atunci, munca lor le va aduce bucurie, autoafirmare și profesia va deveni o „Vocație”. Felicitări tuturor participanților! Și așa cum scria Maxim Gorki: „Trebuie să iubești ceea ce faci și atunci, chiar și cea mai grea muncă va deveni o artă”, a comentat despre proiect directorul companiei Esperanza Semionova Oxana.

Profesia - tehnolog, este mai mult decât o profesie - este o vocație! Este important să te atârni cu responsabilitate atunci când alegi o specialitate. O profesie, dar mai ales o profesie interesantă, determină propriul destin, deschide orizonturi și oferă multe oportunități noi.

La Universitatea Tehnică a Moldovei, cu sprijinul companiei Esperanza SRL, a avut loc prima competiție între viitorii specialiști ai industriei alimentare „ Meseria – Tehnolog”.

Era important ca participanții să reflecte în relatările lor subiecte actuale ale industriei, să își arate viziunea asupra dezvoltării industriei alimentare în țară, să exploreze metode inovatoare de producție și depozitare a produselor alimentare, precum și potențialul de a aplica aceste metode pe piața locală.

În componența juriului au fost incluși specialiști din industria alimentară a republicii precum: Bolgar Aliona, șef producție compania Carmez Processing, Spînu Cristina, director HR Rogob, Esanu Adelia, tehnolog șef compania Șapte Spice, Crețu Lidia, șef producție compania Lapmol, Gonciar Andrian, tehnolog șef compania Dinisall, Bobeico Grigori, director compania Nivali-Prod; Kofanov Vladimir, tehnolog șef compania Esperanza, Ghendov-Moșanu Aliona, Doctor habilitat, Conferențiar  UTM.

La concurs au participat studenții anului IV de studiu al Departamentului de Tehnologie Alimentară (DTA). Din numărul total de înscrieri la concurs, au fost selectate 10 lucrări. Așadar, primul loc a fost acordat lui Pavel Dațiuc gr. TPA 192 - Tehnologia Alimentelor - „Inovații în ambalarea produselor alimentare moderne”. Locul doi a fost împărțit de Cebotarean Valeria gr. TPA 192 – Tehnologia Alimentelor -  „Coloranții în industria alimentară”, Cheruneț Ghenadi și Banu Teodor gr. 191 TPA -  Tehnologia Alimentelor - „Utilizarea materiilor prime vegetale în producerea produselor alimentare moderne”. Al treilea loc a fost oferit lui Toporeț Svetlana gr. TPA 192- „Influența fumului asupra culorii și gustului produselor din pește afumat” și Pașala Diana gr. TPA 192 - „Etichetarea produselor alimentare, cerințe pentru aceasta”.

„Scopul proiectului nostru este de a sprijini studenții în specialitatea aleasă, de a  arăta că subiectele abordate sunt întotdeauna relevante și nu există limită pentru dezvoltare. Este necesar de a investi mult efort și timp pentru a deveni unul din cei mai buni specialiști.. Suntem încrezători că băieții își vor atinge obiectivele. Și atunci, munca lor le va aduce bucurie, autoafirmare și profesia va deveni o „Vocație”. Felicitări tuturor participanților! Și așa cum scria Maxim Gorki: „Trebuie să iubești ceea ce faci și atunci, chiar și cea mai grea muncă va deveni o artă”, a comentat despre proiect directorul companiei Esperanza Semionova Oxana.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter

Loading...

Loading...