main logo
722

Elcore: Exemplu de implementare a Micro Focus Asset Manager în EPAM Systems Ⓟ

Implementarea Asset Manager, un sistem de automatizare a destionării activelor IT, a permis companiei EPAM Systems să optimizeze planificarea și gestionarea achizițiilor IT.

În calitate de distribuitor al portofoliului Micro Focus, Elcore oferă o varietate de soluții de gestionare a activelor. Asset Manager este un sistem cuprinzător pentru gestionarea diferitelor tipuri de active IT, format din mai multe module care sunt complet integrate între ele și care asigură gestionarea întregului ciclu de viață al activelor IT, de la planificare până la scoaterea din uz. Funcționalitatea disponibilă acoperă în totalitate gestionarea software și hardware, gestionarea furnizorilor și gestionarea achizițiilor

EPAM Systems este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de platforme digitale și servicii de dezvoltare software. În prezent, compania operează în peste 30 de țări și are peste 45 000 de angajați.

 "În timpul dezvoltării rapide a companiei, în special în contextul cererii tot mai mari de automatizare a managementului activelor IT, ne-am confruntat cu limitările sistemului pe care îl dezvoltasem la un moment dat. Din punct de vedere comercial, nu părea justificat să continuăm să o dezvoltăm la nivel intern", explică Ivan Taborovets, Senior Director, Global IT Operations.

Implementarea sistemului de gestionare a activelor IT nu a fost prima experiență de lucru cu soluțiile Micro Focus pentru EPAM Systems. Istoria relațiilor reciproc avantajoase dintre cele două companii datează de mai bine de 10 ani. Compania era interesată de gestionarea eficientă a întregii infrastructuri, nu doar a incidentelor și a cererilor de servicii, care sunt gestionate de Micro Focus Service Manager. Astfel, după ce au luat în considerare diferite instrumente din Magic Quadrant al Gartner, au optat pentru o singură suită de produse ale unui singur furnizor (Service Manager, Asset Manager și UCMDB Configuration Management) și au început implementarea treptată.

Funcționalitatea implementată a acoperit managementul software și hardware, managementul furnizorilor și managementul achizițiilor. “Prin implementarea unui sistem de automatizare a sarcinilor de management al activelor IT, am regândit procesele în sine, stabilind noi sarcini în timpul implementării produsului, la finalul proiectului procesele sunt mai bine formalizate, mai transparente și mai complete. Cel mai important, am reușit să legăm activitățile de achiziții de contabilitatea și planificarea managementului”, spune Ivan Taborovets.“Ca urmare, am reușit să organizăm o gestionare mai eficientă a logisticii și a rezervelor de stocuri în domeniul IT, să consolidăm raportarea și analiza acestor activități și să realizăm o planificare mai eficientă a achizițiilor și a înlocuirii echipamentelor”.

Un alt rezultat al utilizării soluțiilor Micro Focus a fost dobândirea de expertiză în ceea ce privește personalizarea profundă a acestora. Combinarea acestei expertize cu propria experiență vastă a companiei în gestionarea peisajului tehnologic complex și a serviciilor a avut un rezultat destul de așteptat: expertiza în domeniul produselor Micro Focus s-a dovedit a fi solicitată pe piață, iar clienții au început să apeleze la companie cu solicitări de asistență în implementarea acestor soluții. “O astfel de dezvoltare a activității companiei a fost un rezultat foarte interesant, deși cererea inițială a EPAM Systems a fost de a îmbunătăți eficiența propriilor procese”, spune Taras Danilenko.

În prezent, toate produsele Micro Focus care operează în infrastructura EPAM Systems se dezvoltă în mod activ. Potrivit lui Ivan Taborovets, cheia din acest punct de vedere este concentrarea pe “automatizarea inteligentă” prin robotizarea proceselor de rutină.

_______________________________________________________________________________________

Elcore oferă o gamă completă de servicii: orice tip de prezentări: sales /tech; calcule de soluții/proiectare de soluții de nivel înalt; licențe de încercare de până la 180 de zile; pregătire a și desfășurarea pilotărilot și a demonstrațiilor; asistență în documentație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării