main logo
1112

Echipele de femei a Moldindconbank și a vedetelor au jucat fotbal în ajun de 8 martie Ⓟ

Un spectacol sportiv plin de eleganță, stil, dar și spirit de competiție s-a desfășurat, în ajunul Zilei Internaționale a Femeilor, pe arena Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) din parcul La Izvor.

Echipele de femei a MICB și a vedetelor au jucat fotbal Ⓟ

Echipa de femei a Moldindconbank a concurat cu echipa vedetelor într-un meci de fotbal amical, organizat de Moldindconbank, în parteneriat cu UN Woman și FMF. 

Unele jucătoare au ieșit pentru prima dată pe teren, după doar câteva antrenamente, dar deja s-au îndrăgostit de fotbal. Printre ele se numără și bloggerița Doina Stratan, căpitanul echipei vedetelor. ”Este prima mea experiență în fotbal, dar sper să nu fie ultima”, a spus ea. 

Iar pentru prezentatoarea TV Vera Terentiev, fotbalul devine deja parte din viață. ”Această experiență ne-a trezit pofta de fotbal, de joc în echipă. Noi, fiecare, facem sport – la sală, dar inițiativa Moldindconbank și a celorlalți organizatori e foarte bună pentru că putem face un grup, să venim în weekend și să jucăm”, a menționat vedeta. 

”Fotbalul nu face diferența de gen, este pentru toți. Vreau să încurajez fetele, femeile să practice acest sport”, a venit cu un mesaj președintele Ligii Feminine de Fotbal, Diana Bulgaru. 

Evenimentul face parte din campania Moldindconbank și UN Woman de promovare a egalității de gen. Femeile au capacități și dorință să se afirme și prin sport, ceea ce motivează și alte fete să își încerce forțele în sporturile considerate până acum exclusiv bărbătești. 

”Am decis să sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor într-un mod special și suntem foarte bucuroși de parteneriatul cu Moldindconbank. Am încercat să creăm o provocare stereotipurilor că femeile nu pot face anumite lucruri și am reușit cu succes”, a declarat reprezentantul UN Woman Dominika Stojanoska.

”La Moldindconbank promovăm femeile nu doar în plan profesional, nu doar la bancă. Dar, cum puteți vedea acum, le oferim condiții pentru afirmare și în sport, avem fete frumoase, sportive, pline de dorința de a învinge”, a anunțat prim-vicepreședintele Moldindconbank, Tzvetanka Kroumova. 

În pofida vremii posomorâte, meciul s-a desfășurat cu zeci de spectatori în tribune și au aplaudat fotbalistele pentru joc frumos. La final, participantele din ambele echipe au primit cadouri de la partenerii Pudra Card. Este vorba despre echipamente și accesorii sportive, seturi de cosmetică, ședințe de masaj și alte proceduri de îngrijire a corpului, dar și flori.

Moldindconbank aduce mulțumiri partenerilor Pudra Card pentru implicare în acest proiect frumos și elegant: Belar, Aquaterra, iHome, Mostelle, Royal Beauty Club.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării