main logo
1471

Dormitorul – un colț de rai sigur. Cum să alegi un dormitor perfect (P)

Pentru admiratorii veșnici ai confortului amenajarea propriei locuințe va fi mereu pe primul loc.

Dormitorul – un colț de rai sigur. Cum să alegi un dormitor perfect (P)

Apartamentul personal reprezintă un paradis privat, un loc ce semnifică liniștea și pacea, dar într-un dormitor trebuie să găsim eleganță și rafinament, iar noi,Bigshop.md,o să vă fim alături pentru a vă ajuta în luarea unei decizii bune.

Alegerea mobilierului pentru dormitor este un proces important și responsabil. Rezultatul unei selecții corecte are ca urmare calitatea bună al somnului, bunăstarea, performanța și  starea de spirit pozitivă pentru a doua zi. O persoană își petrece aproape o treime din viața dormind, de aceea este într-atât de important ca somnul să fie confortabil, iar mobila să fie unul dintre factorii relaxanți.

Cel mai bine este pentru această cameră să fie aleasă garnitura potrivită, deoarece toate obiectele selectate vor susține stilul încăperii ca un întreg. 

Acest lucru va crea un singur ansamblu, un singur spațiu într-un singur stil. O astfel de cameră poate crea pentru proprietar o atmosferă de calm și armonie. 

Garnitura pentru dormitor este determinată de următoarele elemente: pat, dulap, noptiere, comod și accesorii.

Principalul lucru din dormitor, desigur, este patul- centrul camerei, iar restul mobilei se selectează conform acestuia. În primul rând, patul ar trebui să fie confortabil și durabil. În prezent, producătorii oferă numeroase modele de diferite design-uri, stiluri, dimensiuni și culori, astfel încât să puteți cumpăra un pat de mărimi sau forme perfecte, să fie echipat cu accesorii decorative sau practice (de exemplu, cutii de rufe). 

În primul rând, este selectatăcarcasa. Aceasta poate fi de mai multe tipuri:

1. ca suporturi servesc spătarele;

2. carcasul cu picioare, iar panourile laterale acționează ca elemente de susținere.

Fiți atenți la capătulpatului, acesta trebuie să fie cu stil, deoarece întregul set de mobilier va fi construit tocmai conform acestui element.

Salteaua ar trebui să fie cât se poate de confortabilă pentru dvs. și, în mod ideal, să se potrivească cu patul.Salteaua nu trebuie să fie nici mai mică, nici mai mare decât dimensiunea somierelor. Dacă este mai mare, nu se va potrivi cu somiera, iar dacă este prea mică se va mişca, iar somnul tău nu va fi unul odihnitor. Salteaua de pat trebuie să asigure comoditate. Aceasta înseamnă că trebuie să te simţi bine când eşti înstins pe ea, că te poţi relaxa oricând atunci când te aşezi. Nu ar trebui să economisiți pe pat și saltea, deoarece sănătatea depinde de asta.

În afară de patul din dormitor, sunt necesare piese suplimentare de mobilier funcționale. O completare excelentă a patului pot finoptierele. Ele nu sunt doar atractive din punct de vedere estetic, ci și foarte utile și comode. Aveți posibilitatea să păstrați în ele multe mici obiecte necesare, iar la suprafață să amplasați elemente de decor, cum ar fi, de exemplu veiozele.

În alegerea mobilierului atrageți atenția la materialul din care e confecționat acesta. El trebuie să fie ecologic, hipoalergenic și durabil.Pentru fabricarea dulapurilor, comodelor, paturilor se utilizează lemn, piele, MDF, PAL. Construcțiile de rulment sunt realizate din lemn masiv sau metal. Lemnul este considerat cel mai sigur material: arin, stejar, fag, mesteacăn, zada, cires, pin. Acesta umple camera cu o aromă unică si emite fitoncide care au un efect benefic asupra organismului.Plasticul și PAL sunt materiale bune de la care companiile de brand realizează bunuri materiale robuste. Ei acordă o atenție deosebită calității produselor lor și creează mobilier sigur, bazat pe tehnologii moderne.

Și, bineînțeles, tot mobilierul ar trebui să fie în același stil. Gama de culori este o chestiune ce ține de gust, pentru adulți, sunt recomandate culorile pastelate. Mobilierul alb arată foarte avantajos, adăugând vizibil lumină și spatiu în cameră. În orice caz, în alegerea obiectelor pentru dormitor, ghidați-vă de sentimentele și gustul dvs., cel mai important lucru este să vă simțiți confortabil în propriul dormitor. 

Câteva recomandări pentru alegerea corectă a dormitoarelor:

  • într-o cameră mică este mai bine să cumpărați un set cu un decor modest, deoarece mobilierul prea luminos reduce vizibil camera
  • veiozele originale și lămpile de perete oferă confort camerei
    dulap cu oglinzi extinde vizual spațiul;
  • toate piesele de mobilier ar trebui să aibă caracteristici comune - atunci interiorul va fi complet
  • mobila deschisăeste cea mai potrivită pentru o cameră întunecată deoarece creează o atmosferă ușoară. În cazul în care camera este luminoasă, alegerea culorilor nu este limitată: bavaria fag, mătase Locarno, stejar wenge, cireș Oxford.

În alegerea celui mai potrivit dormitor bigshop.md ți-e cel mai bun prieten. Aici găsești o gamă largă de mobilă pentru fiecare gust, stil și design. Accesează pagina și creează-ți camera perfectă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării