main logo
653

Dita Estfarm - Cea mai mare companie cu capital moldovenesc ®

SRL Dita Estfarm, cea mai mare companie antreprenorială din Republica Moldova, alături de alți actori din businessul moldovenesc și românesc, va participa la conferința „Republica Moldova – România.

Investiții, comerț, finanțare”, organizată la Chișinău, pe 12 iulie, de către Ziarul Financiar, Banca Transilvania și Victoriabank.

Conferința este prima de acest gen și este dedicată parteneriatelor de business dintre companiile din cele două ţări şi vine în contextul în care Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru antreprenorii români, scrie ZF.

Evenimentul tinde să aducă la aceeaşi masă antreprenori, bancheri, economişti, manageri din România şi Republica Moldova pentru a găsi împreună cele mai bune idei pentru creşterea economică, dar şi dezvoltarea culturii antreprenoriale şi de business din țara noastră.

Republica Moldova va fi reprezentată de către mai mulți actori din businessul moldovenesc, inclusiv de compania framaceutică Dita Estfarm, fondată de Iurie Chirtoacă – firmă cu cel mai mare capital privat moldovenesc, conform unui clasament furnizat de Asociația Oamenilor de Afaceri în anul 2016.

Companii româneşti puternice precum Arabesque (bricolaj), Betty Ice ( îngheţată), Ion Moş (condimente), Preţuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte), Teraplast (tâmplărie PVC) sunt doar câteva exemple de businessuri româneşti care s-au extins în Republica Moldova. În plus, franciza lanţului de restaurante KFC din Republica Moldova este deţinută de aceiaşi antreprenori care controlează businessul din România, Nicolae Badea, Lucian Vlad şi Radu Dimofte.

De asemenea, conform celor mai recente date disponibile, franciza McDonald’s din Republica Moldova este deţinută de omul de afaceri român Ilie Năstase. Totodată, Ministerul Sănătăţii, acţionarul majoritar al Antibiotice Iaşi, principalul producător de medicamente generice din România, a decis ca societatea să îşi deschidă reprezentanţă în Republica Moldova.

De altfel, una dintre cele mai importante tranzacţii în care au fost implicate companii româneşti şi moldoveneşti este cea prin care Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, a devenit în acest an acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Republica Moldova

Ce urmează în domeniul antreprenoriatului românesc, cum facem ca Republica Moldova să îşi dezvolte mai mult cultura antreprenorială şi cultura de business, cum ajungem la o economie sănătoasă pe termen lung  - sunt doar câteva dintre întrebările la care se va încerca să se răspundă în cadrul conferinţei de la Chişinău din 12 iulie.

De menționat că Dita Estfarm este o companie de distribuție farmaceutică cu o prezență puternică pe piața Republicii Moldova ce activează din 1995. În ultimii ani, Dita Estfarm este lider pe piața de distribuție, fiind și unul dintre cei mai mari importatori din țară. Compania distribuie produse farmaceutice și parafarmaceutice către peste 350 de agenți economici (1050 de farmacii), dar și către 210 spitale din țară.

Dita Estfarm deține și cel mai mare lanț de farmacii „Farmacia Familiei”, cu peste 173 de farmacii la nivel național și cu 870 de locuri de muncă create.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării