31 iulie, 16:47
1 175
0
Delucru.md: Cum și unde să-ți găsești un loc de muncă bun în Moldova ®
31 iulie, 16:47
1 175
0

Te pregătești să îți schimbi locul de muncă, dar să cauți oferte de angajare câteva luni, nu este o opțiune. Facturile trebuie plătite și nici tu nu te simți confortabil să te afli acasă în tot acest timp și să nu muncești.

Uite ce să faci dacă vrei să-ți găsești de lucru în Chișinău sau de lucru peste hotare, iar timpul te presează:

# Platforme de recrutare online (site-uri web) cu o listă mare de joburi

Cea mai bună soluție pentru a scurta procesul de căutare a unui loc de muncă sunt site-urile web unde companiile publică locurile de muncă pe care le au. Majoritatea angajatorilor din Moldova folosesc aceste site-uri pentru a găsi angajați.

Exemple de astfel de platforme sunt delucru.md și Jobs.diez.md care îți oferă posibilitatea să-ți faci un CV gratuit și să-l publici pentru a fi găsit ușor de angajatori, dar și să aplici de sine stătător la ofertele de angajare.

Toate locurile de muncă sunt grupate pe categorii, precum: locuri de muncă în străinătate, locuri de muncă fără experiență, joburi IT, locuri de muncă pentru studenți, finanțe și bănci, etc.

Așa îți va fi mai ușor să găsești locul de muncă potrivit ție.

# Asigură-te că nu aplici la joburi false

O să economisești mult timp și nervi dacă o să ai grijă să nu aplici la joburi false sau lansate de companii dubioase. Riști să lucrezi timp de mai multe luni fără vreo formalitate și, prin urmare, fără vreo siguranță și protecție de a primi salariul meritat.

Verifică, în primul rând, dacă compania la care aplici are un site web sau, cel puțin, o pagină pe rețelele de socializare. Lipsa oricăror informații în privința unei companii trebuie să fie un semnal de alarmă. Caută recenzii despre această companie, apelează la prieteni, poate ei cunosc câte ceva despre ea.

# Selectează locuri de muncă care se potrivesc domeniului și experienței tale

Cea mai scurtă cale spre a fi chemat la un interviu este să aplici la acele locuri de muncă care corespund experienței tale.

Opțiunea de a căuta locuri de muncă pe diferite specializări este de bază și o vei regăsi pe orice platformă de recrutare online. Adițional, anunțurile de angajare publicate pe portalurile Jobs.diez.md și delucru.md conțin explicit și numărul de ani de experiență necesari într-o poziție similară.

Dacă ești specialist în creditare de 5 ani, ai șanse mai mari să fii angajat pentru o poziție în același domeniu decât să demonstrezi că te-ai descurca bine în calitate de contabil.

# Află totul despre mediul și condițiile de muncă

Cu siguranță nu ai vrea să aplici la un loc de muncă, să fii invitat la interviu și abia atunci să afli că, de fapt, compania activează într-un domeniu care nu te interesează, iar ceea ce îți poate oferi nu este ceea la ce te așteptai. 

Ideal ar fi să știi înainte de a aplica cât mai multe despre companie. Pe Jobs.diez.md, dar și pe delucru.md poți consulta profilul fiecărei companii care postează un anunț de angajare și care conține informații despre activitatea lor, site-ul web, poze și beneficiile concrete pe care le oferă angajațilorPeste 2000 de companii diferite au în prezent locurile de muncă vacante publicate pe site, așa că ai de unde alege.

 # Aplică la mai multe posturi concomitent

Acum că ai găsit în același loc mai multe oferte de lucru care corespund cu specialitatea ta și ești mulțumit de valorile și condițiile de muncă din companiile care le oferă, nu ți-a mai rămas decât să trimiți CV-ul către toate aceste companii, iar tot procesul, de la început până la sfârșit, nu-ți va lua mai mult de o oră.

Prin platformele jobs.diez.md și delucru.md încercăm să te aducem mai aproape de angajatori și să-ți oferim toată susținerea necesară în procesul de angajare, dar și să-ți redăm încrederea de sine pe drumul către locul de muncă dorit.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter